Είδε τον «χάρο» με τα μάτια ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον γενναίο ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά στο 91΄κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1.

Ads

Ο ΠΑΣ ήταν για μία ακόμη φορά μία καλοκουρδισμένη ομάδα, έβαλε δύσκολα στον δικέφαλο, προηγήθηκε στο 31΄με τον Εραμούσπε, ο οποίος αποβλήθηκε στο 56΄με δεύτερη κίτρινη και μάλλον θα έχει τις αμφιβολίες του για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, επειδή η κάλυψη δεν είναι απόλυτα σαφής.

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς ούτε έναν Έλληνα στην ενδεκάδα του, χρησιμοποίησε συνολικά 16 παίκτες, εκ των οποίων οι 15 είναι ξένοι.

Έχει μεγάλη σημασία για το πώς βαδίζει το ποδόσφαιρό μας, αν σκεφτεί κάποιος ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει πλήθος εξαιρετικών Ελλήνων παικτών (διεθνείς αρκετοί απ’ αυτούς) και πρωταγωνιστεί στις ομάδες υποδομών τα τελευταία χρόνια.

Ads

Ο ΠΑΣ πήγε στην Τούμπα, έχοντας «διαβάσει» εξαιρετικά τον ΠΑΟΚ, με την απουσία του Ελ Καντουρί από το βασικό πλάνο του Δικεφάλου να κάνει το έργο των φιλοξενούμενων ακόμη πιο εύκολο.

Κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και στο γήπεδο, με τους «ασπρόμαυρους» να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά δημιουργικά δεδομένου πως ο Αργύρης Γιαννίκης είχε «μπλοκάρει» τον άξονα του ΠΑΟΚ (σ.σ. στοχεύοντας στον Σβαμπ), οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς σε παιχνίδι από τα πλάγια χωρίς αξιώσεις.
 
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή στο α΄ημίχρονο, ωστόσο, οι εντυπώσεις και το γκολ ανήκουν στον ΠΑΣ που κατέθεσε διαπιστευτήρια σε τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις και προσήλωση στο τακτικό του πλάνο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν και την πρώτη τους ευκαιρία, παίρνοντας με τον Εραμούσπε που σημείωσε το 0-1, το προβάδισμα στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε από τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε -σε συνεργασία με τον Λέο- την κακή αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
 
Οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια αφύπνισης μετά το τέρμα που δέχθηκαν, ωστόσο, βρήκαν απέναντί τους τον Χουτεσιώτη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το δείκτη του σκορ στο 0-1.
 
Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές μεσοεπιθετικά προκειμένου να δώσει περισσότερη ένταση στην ομάδα του, με το Δικέφαλο να βρίσκει μέσα σε εφτά λεπτά το γκολ της ισοφάρισης με τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων παιχνιδιών Σφιντέρσκι, ο οποίος στο 52΄πήρε το ριμπάουντ από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την ασταθή απόκρουση του Χουτεσιώτη για το 1-1.
 
Η συνέχεια ήταν καθαρά υπόθεση ΠΑΟΚ. Σε αυτό συντέλεσε και η αποβολή του Εραμούσπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57′, γεγονός που έφερε τον ΠΑΣ σε μια πιο παθητική στάση, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι κινούνταν διαρκώς στα όρια της περιοχής τους.

Μάλιστα ο Ουρουγουανός προπονητής του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να τα παίξει όλα γι΄όλα μέχρι τέλους, προχωρώντας σε ένα 3-5-2 με δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης τους Τσόλακ – Σφιντέρσκι.
 
Οι Θεσσαλονικείς σημάδεψαν ακόμη και το δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ με το Χρήστο Τζόλη, ωστόσο, αρνήθηκαν να παραδοθούν μέχρι τέλους παρά το γεγονός πως ακόμη και η τύχη έμοιαζε να μην είναι με το μέρος τους.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού μίλησε η ποιότητα του Μαροκινού Ελ Καντουρί, η είσοδός του οποίου δεν άλλαξε ριζικά την εικόνα του ΠΑΟΚ αλλά έφερε και την υπογραφή της ανατροπής καθώς με γυριστό έγραψε το τελικό 2-1 στο 91΄.

Αυτή ήταν η Πέμπτη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα σε οκτώ αγώνες και η τέταρτη του Πάμπλο Γκαρσία σε ισάριθμα ματς, από τότε που ανέλαβε.
 
ΠΑΟΚ: (Γκαρσία) Ζίβκοβιτς, Ροντρίγο, Περέιρα (76΄Τσόλακ), Κρέσπο, Βαρέλα, Περέιρα, Εσίτι (46΄Τζόλης), Σβαμπ, Μουργκ (46΄Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (46΄Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (93΄Ουαγκέ)
ΠΑΣ Γιάννινα: (Γιαννίκης) Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακα, Πέρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης (80΄Λώλης), Παμλίδης, Λεό (61΄Ντομίνγκεθ), Κρίζμαν (25΄Ελευθεριάδης)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Διαιτητής VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Διαιτητής ΑVAR: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Δείτε φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης