Έχει γίνει βαρετό αλλά για μία ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η κλασσική ρήση του Γκάρι Λίνεκερ: “το ποδόσφαιρο παίζεται με 22 παίκτες και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί” !

Ads

Μπορεί η Σεβίλλη να προηγήθηκε και να προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, όμως αυτή η Μπάγερν δεν παίζεται. Με γκολ του Τσάβι Μαρτίνες στην παράταση επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε (και) το UEFA Super Cup μετά το Champions League, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γερμανίας.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία περίπου 16.000 θεατών στις εξέδρες του «Φέρεντς Πούσκας Αρένα», σε μία πιλοτική ενέργεια της UEFA για πρώτη φορά εν καιρώ κορωνοϊού.

Το ερώτημα στην Βουδαπέστη ήταν ένα. Σταματιέται αυτή η Μπάγερν που μετρούσε 30 νίκες και μόλις μία ισοπαλία στα τελευταία 31 της παιχνίδια; Η Σεβίλλη δεν τρόμαξε ούτε από το όνομα ούτε από την φόρμα των Βαυαρών και τους έβαλε δύσκολα στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Ads

Μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα που της ανοίγει το σκορ μετά από 9 μήνες (!), όταν ο Αλάμπα έκανε πέναλτι αφού πήγε άτσαλα πάνω στον Ράκιτιτς και έδωσε την ευκαιρία στον Οκάμπος (11’) να βάλει την Σεβίλλη μπροστά στο σκορ από τα 11 βήματα (0-1).

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι Ανδαλουσιανοί ασχολήθηκαν με το επιθετικό κομμάτι για πολύ ώρα. Ο Ζουλέν Λοπετέγκι οργάνωσε το σχέδιο της τέλειας ληστείας με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και τρομερές αλληλοκαλύψεις.

Παντού έβγαιναν «ισπανικά» πόδια όπως αυτό του Κουντέ που έσωσε την σίγουρη ισοφάριση στο 22ο λεπτό, ενώ Παβάρ (26’) και Σανέ (29’) σπατάλησαν δύο ακόμα ευκαιρίες. Το γκολ όμως μύριζε ότι έρχεται και ήρθε, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό, η μπάλα στρώθηκε στον Γκορέτσκα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1 (34’).

Οι Βαυαροί μπήκαν για να ασκήσουν μεγάλη πίεση και παρότι βρήκαν δύο γκολ, κανένα από αυτά δεν μέτρησε. Ο Λεβαντόφσκι ήταν σε θέση οφσάιντ στην φάση του 51ου λεπτού (το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR), ενώ ο Πολωνός έκανε επιθετικό φάουλ στη φάση που ο Σανέ σκόραρε (63’).

Λίγο νωρίτερα (58’), Γκνάμπρι και Σανέ έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία, με τους Ανδαλουσιανούς να αντέχουν στην ασφυκτική πίεση. Ο τρομερός Κουντέ στέρησε ακόμα μία φορά το γκολ στον Λεβαντόφσκι (75’), ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος η Σεβίλλη πήγε να κάνει την απόλυτη κλοπή, όμως ο Νόιερ είπε όχι σε τετ-α-τετ με τον Ελ-Νεσίρι. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο ξεκίνημα της παράτασης (92’), κι εκεί που όλα έδειχναν αλλαγή μομέντουμ οι Βαυαροί έκαναν το 2-1.

Ο Μπόνο δεν απομάκρυνε σωστά το σουτ του Αλάμπα και ο Τσάβι Μαρτίνες (χρυσή αλλαγή) που πήρε το ριμπάουντ, με κεφαλιά έβαλε τους Βαυαρούς μπροστά (2-1) στο σκορ (104’).

Ο Ισπανός αποδείχθηκε και πάλι ο άνθρωπος των Σούπερ Καπ, αφού με δικό του γκολ στο 120ό λεπτό είχε κάνει το 2-2 με την Τσέλσι στον τελικό του 2013, στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι, όπου οι Βαυαροί το σήκωσαν για τελευταία φορά.

Η γενναία Σεβίλλη σπατάλησε την τελευταία της ευκαιρία με τον Εσκουδέρο (106’), με την Μπάγερν να έχει περισσότερες αντοχές στο φινάλε και να κατακτά έναν ακόμα τίτλο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: (Χάνσι Φλικ) Νόιερ, Παβάρ, Ερνάντες (99’ Τσάβι Μαρτίνες), Ζίλε, Αλάμπα (112’ Μπόατενγκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα (99’ Ντέιβις), Μίλερ, Γκνάμπρι, Σανέ (70’ Τολισό), Λεβαντόφσκι.

ΣΕΒΙΛΛΗ: (Τζούλεν Λοπετέγκι) Μπόνο, Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Φερνάντο, Χορδάν (94’ Βάσκες), Ράκιτιτς (56’ Τόρες), Οκάμπος, Σούσο (73’ Γκούντελι), Ντε Γιονγκ (56’ Ελ-Νεσί

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ του αγώνα