Δεν σταματούν τα πολλά και ωραία γκολ στο εξαιρετικό ξεκίνημα του πρωταθλήματος στην Αγγλία. Σήμερα άλλα 18 γκολ σε τέσσερις αγώνες, ήρθαν να προστεθούν στην δεύτερη πολύ παραγωγική αγωνιστική της Premier League.

Ads

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-5

Με το δίδυμο Σον και Κέιν να κάνουν ό,τι θέλουν μπροστά στο τέρμα, η Τότεναμ πανηγύρισε επική ανατροπή επί της Σαουθάμπτον με 5-2, στη δεύτερη αγωνιστική της Premier League. Ο Σον να έφτασε στα τέσσερα τέρματα συνολικά και ο Κέιν μοίρασε ισάριθμες ασίστ και πέτυχε ένα γκολ, οδηγώντας τους Λονδρέζους στο πρώτο τους φετινό τρίποντο, έπειτα από την ήττα της πρεμιέρας από την Έβερτον.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ της αναμέτρησης

Νιουκάστλ-Μπράιτον 0-3

Η Μπράιτον επικράτησε 3-0 στο «St. James’ Park» στη 2η αγωνιστική της Premier League και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα από την Τσέλσι στην πρεμιέρα.

Ads

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους, που έπιασαν τον αντίπαλό τους από τον λαιμό, ήταν ο Μοπέ που σκόραρε δις στα πρώτα επτά λεπτά. Με πέναλτι στο 4’ έπειτα από ανατροπή του Λάμπτεϊ, ο Γάλλος επιθετικός εκτέλεσε στο κέντρο από τα έντεκα βήματα, με τον Ντάρλοου να πέφτει δεξιά του.

Και πριν καν προλάβει να καταλάβει η Νιούκαστλ από πού της ήρθε, δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Τρόσαρντ γκάζωσε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στο κατάλληλο σημείο και ο Μοπέ πλάσαρε με στυλ για το 0-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ουσιαστικά δεν μπήκαν ποτέ ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικούς αποτελέσματος και δέχθηκαν τη χαριστική βολή λίγο πριν το τέλος. Ο Μοπέ έγινε δημιουργός από εκτελεστής στο 83’, καθώς έπειτα από κούρσα μοίρασε για τον Κόνολι που πλάσαρε γλυκά για το 0-3.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, αφού ο Μπισουμά δέχθηκε ανόητη αποβολή, έπειτα από επικίνδυνο παίξιμο.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ της αναμέτρησης

Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-2

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Τσέλσι (που έπαιξε με 10 σε ολόκληρο το β’ μέρος) στο Λονδίνο με δύο τέρματα του Μανέ και έκανε το «2×2». Χαμένο πέναλτι για τους «μπλε» στο 75′.

Η Λίβερπουλ πήρε μεγάλο «διπλό» κόντρα στην Τσέλσι, επικρατώντας 2-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Premier League, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μανέ. Πλήρωσε ακριβά την κόκκινη του Κρίστενσεν (45+1’) η ομάδα του Λάμπαρντ, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο έδινε «μάχη» στα ίσα από κάθε άποψη. «Έβγαλε» πέναλτι του Ζορζίνιο ο Άλισον στο 75’. Ντεμπούτο έκανε ο Τιάγκο, στον πάγκο ήταν αυτήν τη φορά ο Τσιμίκας.

Για τους φίλους της στατιστικής, πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τσέλσι έχει χαμένο πέναλτι και κόκκινη στο ίδιο ματς από το 1999. Τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς είχε γίνει το οξύμωρο να αποβληθεί ο Βιάλι και να χάσει πέναλτι ο Λεμπέφ, που ήταν αμυντικός.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ της αναμέτρησης

Λέστερ-Μπέρνλι 4-2

Η Μπέρνλι προηγήθηκε στο 10’, αλλά η Λέστερ αφήνιασε, σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 40’ και τελικά νίκησε με 4-2, κάνοντας το 2Χ2 και περνώντας πρώτη στην Premier League.

Αποτέλεσμα το οποίο έδωσε στον Μπρένταν Ρότζερς την 100η του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά από 210 παιχνίδια, με τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Σερ Κένι Νταλγκλίς και Κέβιν Κίγκαν να είναι οι μόνοι Βρετανοί τεχνικοί, που έχουν να επιδείξουν ανάλογο επίτευγμα σε λιγότερα ματς!

Ο Κρις Γουντ άνοιξε το σκορ νωρίς νωρίς για την ομάδα του Σον Ντάις, σουτάροντας στην αριστερή γωνία του Κάσπερ Σμάιχελ αφού υπερίσχυσε του αντίπαλου Τζέιμς Τζάστιν στο δεύτερο δοκάρι.

Όμως, οι «αλεπούδες», που διατήρησαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα λόγω και της απουσίας αρκετών βασικών παικτών της Μπέρνλι, απάντησαν άμεσα με τον ωραία προσπάθεια του Χάρβεϊ Μπαρνς, για το 1-1.

Το αυτογκόλ του Έρικ Πίτερς έβαλε τη Λέστερ μπροστά στο σκορ λίγο μετά την επανέναρξη του αγώνα, με τον Τζάστιν να αυγατίζει το προβάδισμα των γηπεδούχων μέσα σε διάστημα 40 λεπτών!

Ο Τζίμι Νταν, που έκανε ντεμπούτο με τους «κλάρετς», αύξησε τις ελπίδες της ομάδας του για επιστροφή στο παιχνίδι, χάρη σε μια κεφαλιά από σέντρα του Ντουάιτ ΜακΝιλ από αριστερά, στο 73’.

Ωστόσο, έξι λεπτά μετά, το εκπληκτικό χτύπημα του Ντένις Πρατ από τα 20 μέτρα το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Νικ Πόουπ, διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ της αναμέτρησης

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική:

Σάββατο 19/9

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ 5-2
(31′, 62′, 66′ Κάλβερτ-Λιούιν, 45′ Χάμες, 54′ Κιν – 10′ Ντιανγκανά, 47′ Μ. Περέιρα)

Λιντς-Φούλαμ 4-3
(5′, 57′ Κόστα, 41′ (πεν.) Κλιχ, 50′ Μπάμφορντ – 34′ (πεν.), 67′ Μίτροβιτς, 62′ Ρέιντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-3
(80′ Φαν Ντε Μπέεκ – 7′ Τάουνσεντ, 74′ (πεν.), 85′ Ζαχά)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-1
(25’ Λακαζέτ, 86’ Ενκέτια – 45’ Αντόνιο)

Κυριακή 20/9

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 2-5
(32′, 90′ Ινγκς – 45+2′, 47′, 64′, 73′ Σον, 82′ Κέιν)

Νιουκάστλ-Μπράιτον 0-3
(4′ πεν, 7′ Μοπέ, 83′ Κόνολι)

Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-2
(50′, 54′ Μανέ)

Λέστερ-Μπέρνλι 4-2
(10′ Γουντ, 73′ Νταν – 20′ Μπαρνς, 50 (αυτ.) Πίτερς, 61′ Τζάστον, 79′ Πρατ)

Δευτέρα 21/9

Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι (22:15)