Ο Παναιτωλικός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε διαφορετική γνώμη και θέληση, δεν πτοήθηκε από το γκολ του Ντουάρτε στο 82΄και ισοφάρισε 1-1 με τον «συνήθη ύποπτο» Εραμούσπε στο 89′, στο πρώτο ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο  Παναιτωλικός έφτασε στους 20 βαθμούς στη, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δύο λιγότερους, πιάνοντας (προσωρινά) τον Αστέρα Τρίπολης στη βαθμολογία.

Στο Βόλο κόντρα στην τοπική ομάδα θα παίξει ο Παναιτωλικός την προσεχή (20η) αγωνιστική, τον Ατρόμητο Αθηνών Θα υποδεχτεί στα Γιάννινα ο ΠΑΣ.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Ανστασίου, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Λιάβα, Λάρσον, Μαλή και Χουχούμη στην άμυνα, τους Μλάντεν, Ντίας και Κολοβό στη μεσαία γραμμή, τους Μόρσεϊ και Σενγκέλια ακροβολισμένους και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Ads

Με το ίδιο σύστημα κατέβασε ο Θανάσης Στάικος τον ΠΑΣ, με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην άμυνα, τους Καραχάλιο, Τζίνο και Ριένστρα στον άξονα και τους Τζίμα και Παμλίδη πίσω από τον προωθημένο Μπάλαν.

Φουριόζοι μπήκαν στην αναμέτρηση οι παίκτες του Παναιτωλικού, με τον Σενγκέλια να πιάνει ένα ωραίο βολέ εν κινήσει από σέντρα του Χουχούμη στο 2’, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο οι προσπάθειες των Τζίνο (15’) και Μπάλαν (28’) δεν είχαν αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αναστασίου είχε και αυτή δύο ευκαιρίες, αλλά τα σουτ τον Χουχούμη (17’) και Σενγκέλια (33’) δεν βρήκαν στόχο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, το σουτ του Ριένστρα ήταν πολύ άστοχος και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον ΠΑΣ, με τον Καραχάλιο να πιάνει ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 56’ και τον Ανέστη να κάνει όμορφη επέμβαση.

Ο Καρέλης απείλησε δις μέσα σε δύο λεπτά, αλλά οι προσπάθειες του ήταν άστοχες. Αρχικά, στο 61’ το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 62’ στο βολέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε πολύ πάνω από την εστία.

Στο 76’ και μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Μπάλαν βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη, με τον Ελλήνα τερματοφύλακα να κάνει μια σωτήρια επέμβαση.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο, στο 82ο λεπτό ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από βαθύ γέμισμα ο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, ο Μπουζούκης άφησε ωραία την μπάλα και ο Ντουάρτε με ωραίο βολέ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-0 για την ομάδα του Αγρινίου.

Ο ΠΑΣ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 89’ και μετά από εξαιρετική σέντρα του Σόρια, ο Εραμούσπε νίκησε τον Λάρσον στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1 για τον ΠΑΣ.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ της νίκης, χωρίς να καταφέρνει να απειλήσει, με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Μλάντεν (46′ Μάρτενσον), Λάρσον, Χουχούμης, Λιάβας, Ντίας, Κολοβός (72′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (88′ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81′ Ντουάρτε), Καρέλης (81′ Πέδρο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (71′ Νίνης), Τζήμας (86′ Λώλης), Παμλίδης, Μπάλαν (80′ Σταματελόπουλος)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Σάββας Νικόλαος (Σερρών), Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
AVAR: Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας)