Ο Ολυμπιακός γνώρισε οδυνηρή ήττα (1-2) από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Γ. Καραϊσκάκης, για την 4η αγωνιστική του Europa league, δεχόμενος γκολ στο 92΄.

Ads

Στην κορυφή του 4ου ομίλου βρίσκεται πλέον η Άιντραχτ με δέκα βαθμούς και πλέον οι ελπίδες για την πρώτη θέση μειώνονται για τους Ερυθρόλευκους, με τη δεύτερη θέση να είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος.

Θυμίζουμε πως απομένουν δύο αγωνιστικές. Η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει απευθείας παρουσία στους 16 της διοργάνωσης, ενώ οι ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση θα δώσουν διπλούς αγώνες νοκ-άουτ με τους τις τρίτες ομάδες των ομίλων του Champions League.

Στους «16» του Europa League λοιπόν, συνεχίζουν αρχικά οι πρώτοι οκτώ από κάθε όμιλο. Οι δεύτεροι, όμως, θα παίξουν προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, προκειμένου να βρεθούν εκεί, με τους τρίτους, που θα έρθουν από το Champions League. Θα προκύψουν, δηλαδή άλλοι οκτώ, για τη φάση των «16» μέσωμπαράζ κατά κάποιον τρόπο.
 
Για να έχετε μια εικόνα τι σημαίνει «τρίτοι Champions League», αν τελείωναν απόψε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 2ος, θα είχε για υποψήφιους αντιπάλους στα μπαράζ μία εκ των: Μπριζ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σέριφ Τίρασπολ, Μπενφίκα, Αταλάντα, Βόλφσμπουργκ και Ζενίτ, που είναι τώρα στην 3η θέση των ομίλων τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
 
Σημαντική σημείωση: Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, δεν συνεχίζει στο Europa Conference League.
 
Τώρα σε περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός τερματίσει 3ος στον όμιλό του, το πράγμα είναι πιο απλό: Θα πάει κατευθείαν στους «16» του Europa Conference League και θα είναι, μάλιστα, ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης.

Ads

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Αφού κύλησαν τα πρώτα δέκα λεπτά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε το προβάδισμα.

Στο 12ο λεπτό έπειτα από προωθημένη μπαλιά του Καμαρά στον Ονιεκουρου, ο Νιγηριανός από τα αριστερά έκανε μια ταχύτατη κούρσα και την κατάλληλη στιγμή, έκοψε έξω από τη μικρή περιοχή στον Αραμπί. Αυτός σκόραρε για το 1-0 και έγινε ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού στις διεθνείς διοργανώσεις με τα 16 γκολ σε 33 παιχνίδια.

Η απάντηση, όμως της Άιντραχτ ήταν άμεση. Οι Γερμανοί αντέδρασαν και άμεσα έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα για να κάνουν το 1-1. Ο Μπορέ έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Κάμαντα, με τον Ιάπωνα να φεύγει στην πλάτη του Μπα και ευστοχεί σε τετ α τετ στο 17΄ της αναμέτρησης.

Τα επόμενα λεπτά μετά το 1-1 της Άιντραχτ, ο Ολυμπιακός ψαχνόταν και ήταν νωθρός. Ο Πέδρο Μαρτίνς ζητούσε συνεχή πίεση από τους παίκτες του. Έτσι, σταδιακά οι ερυθρόλευκοι πήραν την κατοχή της μπάλας και σιγά σιγά δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για κάποιο δεύτερο τους τέρμα.

Στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε. Μετά από κούρσα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, έβγαλε καλή σέντρα, ο Μαντί Καμαρά έπιασε την κεφαλιά αλλά με γυρισμένο σώμα, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1.

Σε μία αντεπίθεση ο Ονιεκούρου έδωσε δεξιά στον Αραμπί κι αυτός με τη μία προώθησε στον Μασούρα στην περιοχή. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Τραπ έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ στο 36ο λεπτό.

Η τελευταία καλή ευκαιρία πριν από το τέλος του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 39ο λεπτό. Ο Ρέαμπτσιουκ πρόλαβε μια μπαλιά του Ονιεκούρου αριστερά, ο Λευκορώσος μπήκε στην περιοχή και έκοψε κεντρικά, ο Μαντί Καμαρά κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον γκολκίπερ των αετών να διώχνει δύσκολα.

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος δεν είχαν καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά. Η Άιντραχτ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητά της, χωρίς ωστόσο να γίνουν ουσιαστικοί.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τους ερυθρόλευκους στο 57ο λεπτό. Ο Αραμπί έβγαλε στον Ονιεκούρου μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε ένα δυνατό σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Άιντραχτ έγινε απειλητική στο 69ο λεπτό. Ο Λίντστρεμ έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Βατσλίκ να διώχνει με γροθιές. Ο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει κάποια πράγματα και στο 71ο λεπτό πέρασε τον Βαλμπουενά στη θέση του Ονιεκούρου.

Στο 74ο λεπτό ο Αραμπί πήρε κεφαλιά πάνω στον Τραπ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε φρεσκάρει την επίθεσή του με τον Ρόνι Λόπες και τον Τικίνιο να περνούν στις θέσεις των Αραμπί και Μασούρα στο 82ο λεπτό.

Τελικά το γκολ κατάφερε να το βρει η Άιντραχτ στο 90+2′. Αντεπίθεση από αριστερά ύστερα από κλέψιμο στον Λαλά, ο Λίντστρεμ κάνει την κούρσα, την κατάλληλη στιγμή δίνει την παράλληλη με την εστία μπαλιά, ο Μπα δεν μπορεί να κόψει και ο Χάουγκε από κοντά κάνει το 1-2.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (89′ Κούντε), Μασούρας (83′ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Αραμπί (83′ Τικίνιο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82′ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστρεμ)

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
Βοηθοί: Ντμίτρι Ζουκ, Ολεγκ Μασλιάνκο (Λευκορωσία)
4ος Διαιτητής: Βίκτορ Σίμουσικ (Λευκορωσία)
VAR: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)
AVAR: Φιλίπο Μέλι (Ιταλία)