Αν και ο ΟΦΗ είχε περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1 στο «Γ. Καμάρας» παρουσιάζοντας σκληροτράχηλο χαρακτήρα, πήρε μεγάλο προβάδισμα για την υπόθεση παραμονή και υποχρέωσε τους Κρητικούς στην όγδοη διαδοχική τους ήττα φέτος.

Ads

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντάουντα, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με τον Στάρτζεον. Το παιχνίδι όδευε για ισοπαλία, όμως ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το καθοριστικό λάθος του Σωτηρίου και έδωσε το τρίποντο στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Με την κεφαλιά του Λισγάρα στο 4’ που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Σωτηρίου, ο Απόλλων είχε την πρώτη φάση στο παιχνίδι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ (1-0) με τον Ντάουντα στο 17’, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του γκολκίπερ του ΟΦΗ και ολομόναχος πλάσαρε σε κενή εστία.

Φυσικά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους και ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Γρίβας στο 21’, το έκανε ο Στάρτζεον στο 27’, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι.

Ads

Ο Τσίλούλης αποχώρησε αναγκαστικά μετά από κάκωση που υπέστη στο γόνατο, με τον Φατιόν να τον αντικαθιστά. Ο Απόλλων μέχρι να οργανωθεί και πάλι, κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αφού αρχικά ο Σολίς έστειλε άουτ την μπάλα από πλεονεκτική θέση, ενώ στη συνέχεια ο Βέρχουλστ εξουδετέρωσε εντυπωσιακά τα σουτ του Αργεντίνου επιθετικού αλλά και του Στάικου.

Στο 45+2’, ο Στάρτζεον ήταν ένα βήμα πίσω από ότι έπρεπε και δεν μπόρεσε να στείλει στα δίχτυα την σέντρα του Κοροβέση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Παράσχου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντάουντα στο 53’.

Οι Κρητικοί αντέδρασαν, με τον Ντε Γκουζμάν να πλασάρει άουτ στο 61΄έπειτα από μαγική ενέργεια του Στάρτζεον και την κεφαλιά του Στάικου να μην βρίσκει για λίγο στόχο στο 63’.

Τα σκληρά φάουλ και οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν περισσότερο την άμυνα, παρά την επίθεση.

Στο 81’ ο ΟΦΗ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα, με τον Γρίβα να μην μπορεί να κερδίσει τον Βέρχουλστ σε τετ-α-τετ.

Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρωθεί στο 1-1, ο Ιωαννίδης βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Σωτηρίου έκανε το 2-1 στο 84’ και έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα.

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Κολ (88′ Λαγός), Σλίβκα, Μπεντινέλι (46’ Χουχούμης), Φερνάντεθ (73′ Τσαμπούρης), Τσιλούλης (32’ λ. τρ. Φατιόν), Ντάουντα (73′ Ιωαννίδης)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Στάικος (87′ Φερέιρα), Σολίς (78′ Σαρντινέρο), Στάρτζεον, Γρίβας

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Βασιλόπουλος Σπυρίδων (Έβρου), Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)
4ος Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Μπουξμπάουμ Ράινχαρτ (Αν. Αττικής)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα