Επεισόδια σημειώθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αγιαξ για το Champions League. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου δέκα λεπτά. Ξεκίνησαν όταν μια ομάδα οπαδών της ΑΕΚ εκτόξευσαν φωτοβολίδα και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους οπαδούς του Άγιαξ. Οι οπαδοί της Ολλανδικής ομάδας επιχείρησαν να σπάσουν τα πλαστικά διαχωριστηκά και να κινηθούν κατά των οπαδών της ΑΕΚ.

Ads

Ακολούθησε η επέμβαση των ΜΑΤ, στην εξέδρα των οπαδών της Ολλανδικής ομάδας. Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με βαριά τιμωρία από την UEFA, ενδεχομένως και με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. 

Υπενθυμίζεται πως οπαδοί του Άγιαξ προκάλεσαν επεισόδια, νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνς, στο Γκάζι, ενώ τη Δευτέρα στους Αμπελόκηπους, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκρούστηκαν με οπαδούς της ΑΕΚ. Στα επεισόδια συμμετείχαν μαζί με τους Ολλανδούς και οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και κάποιοι Πολωνοί οπαδοί. 

Καταδικάζει η ΠΑΕ ΑΕΚ: Προτεραιότητα οι ενέργειες για μην επαναλληφθούν

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει τα όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ, που όπως αναφέρει «προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την ιστορία της ομάδας μας».  Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: 

Ads

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει τις σκηνές βίας, που εκτυλίχτηκαν χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκτός του ότι έλαβαν χώρα σε έναν αγώνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του UEFA Champions League προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την ιστορία της ομάδας μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τα όσα συνέβησαν, στον αγώνα με τον Αγιαξ, δεν εκφράζουν τη διαχρονική ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου και είναι παντελώς ξένα με τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποποιήθηκε ποτέ των δικών της ευθυνών, δεν την απασχολεί καν στην παρούσα φάση ο επιμερισμός των ευθυνών και το ακριβές χρονικό των χθεσινών συμβάντων και δεν σκοπεύει να αναζητήσει εύκολες δικαιολογίες και άλλοθι. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την άμεση αντίδραση και τον αποτροπιασμό, που από την πρώτη στιγμή λαμβάνουμε από τη συντριπτική πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων μας, οι οποίοι είναι για εμάς οι πιο σκληροί κριτές.

Είναι αυτό που περισσότερο μας πληγώνει, γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ, που περιμένει από εμάς όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει και της επιστροφής μας στο δικό μας γήπεδο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές τις συμπεριφορές και το έχει επανειλημμένως εκφράσει και αποδείξει. Το αυτονόητο για εμάς είναι η καταδίκη των συμβάντων και προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας».