Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής εντός και εκτός του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Νέα Σμύρνη, πριν τον αγώνα για την Α1 γυναικών ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό.

Ads

Δεκαπέντε λεπτά πριν από το τζάμπολ, περίπου εκατό οπαδοί των «ερυθρόλευκων» μπήκαν στο γήπεδο, από την οδό Αρτάκη και παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας να αποτρέψει την είσοδό τους.

Οι οπαδοί του Πανιωνίου αντέδρασαν και ακολούθησε ένταση. Οι διαιτητές απαίτησαν την απομάκρυνσή τους για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Τότε ξεκίνησαν συμπλοκές, που συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου, μέχρι να επέμβουν τελικά τα ΜΑΤ.

Ads

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως υπήρξαν τραυματισμοί οπαδών. Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που επικοινώνησε με τις αστυνομικές Αρχές, ζήτησε να ενημερωθεί εκτενώς για τα επεισόδια.

Από το περιβάλλον του υφυπουργού ξεκαθαρίστηκε ότι τέτοια περιστατικά βίας δεν αρμόζουν στο πνεύμα του αθλητισμού και πως η κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλάκις, μέσω της αθλητικής ηγεσίας της χώρας, την κατηγορηματική πρόθεσή της να πατάξει τις πηγές από τις οποίες εκπορεύεται αυτή η βία.

Ο κ. Βασιλειάδης θα ζητήσει τις εκθέσεις της Αστυνομίας, καθώς και όλων των αρμοδίων φορέων για τη διεξαγωγή του αγώνα, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα με απόλυτη αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση.