Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ που είχε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν πήρε τη νίκη κόντρα στη Σλόβαν (0-0) στην Μπρατισλάβα, για την 5η αγωνιστική του Europa Conference League. Τώρα θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα επί της Λίνκολν, την ώρα που η Σλόβαν θα παίζει εκτός έδρας με την Κοπεγχάγη.

Ads

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο

image

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ρασβάν Λουτσέσκου και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Σίντκλεϊ, με τον Εσίτι -όπως αναμενόταν- να αρχίζει δίπλα στον Κούρτιτς στο δίδυμο των χαφ, αντί του Σβαμπ.

Ads

Ο Ελ Καντουρί κινούταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ, με τους Μπίσεσβαρ και Α. Ζίβκοβιτς να βρίσκονται στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε στη διάθεσή του τον Μιχαηλίδη, ο οποίος εκτίει ποινή, ενώ απουσίαζαν οι τραυματίες Αουγκούστο και Βιεϊρίνια (ταξίδεψε με την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους), καθώς και οι Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ολιβέιρα και Καγκάβα που δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ίδιο σύστημα και από τον Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος επέλεξε τον Χόβαν για το τέρμα, με τους Μεντβέντεβ, Κασία, Μποζίκοβ και Ντε Μάρκο στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Άγκμπο και Ιμπραΐμ, με τους Γκριν, Βάις και Ζμρχαλ να κινούνται πίσω από τον Χεντί.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά. Στο 6′ είχε την πρώτη του καλή στιγμή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, το οποίο μπλόκαρε ο Χόβαν.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι όσο περνούσε η ώρα κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, έχοντας μεγαλύτερη συνοχή και παίζοντας πιο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο δεν μπορούσαν φτιάξουν και αξιόλογες φάσεις.

Ότι καλύτερο δημιουργούσαν είχε ως κύριο εκφραστή τους τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος στο 31′ έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς: Ο Σίντκλεϊ έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, με τον ξεμαρκάριστο Ολλανδό χαφ να πιάνει το σουτ μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είχε καλές επιστροφές και δεν δεχόταν φάσεις, με τον Μεντβέντεβ να απειλεί με διαγώνιο τελείωμα στο 43′, στη μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους. Διπλάσιες οι τελικές -8(2) έναντι 4(1)- στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους για την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία είχε 61% ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Μιχάι να αντικαθιστά τον Κρέσπο.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μπαίνουν πιο φορτσάτοι, ωστόσο μέχρι και το 60′ η Σλόβαν ήταν εκείνη με τις δύο καλύτερες στιγμές, χάρη στις κεφαλιές των Άγκμπο (57′) και Γκριν (60′).

Σταδιακά από το 64′ μέχρι το 72′ ο Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Σβαμπ, Μουργκ και Σφιντέρσκι. Ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78′, όταν ύστερα από πολύ ωραίο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης, συνέκλινε, έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η είσοδος του Μιτρίτσα του έδωσε επιπλέον ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στα τελευταία λεπτά περικύκλωσε την αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει και το γκολ της νίκης.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν, Μεντβέντεβ, Κασία, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο, Άγκμπο, Ιμπραΐμ, Γκριν (70′ Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (70′ Ντράζιτς), Χεντί

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (64′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (72′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86′ Μιτρίτσα),  Άκπομ (72′ Σφιντέρσκι)

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Έρβιν Ζέιστρα, Μάριο Ντικς (Ολλανδία)
4ος Διαιτητής: Σάντερ Φαν Ντε Έικ (Ολλανδία)