Τη μία ευκαιρία μετά την άλλη χαραμίζει ο Ιωνικός, αφού φτάσαμε στη 10η αγωνιστική της Super League 1 και ακόμη να σημειώσει νίκη, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα τον καθιστά φαβορί για υποβιβασμό.

Ads

Η ομάδα της Νίκαιας ήρθε 1-1 κόντρα στον Παναιτωλικό, δηλαδή όχι απλώς δεν πήρε ούτε τώρα τρίποντο, αλλά πέρασαν αήττητες από την έδρα της ομάδες με τους ίδιους κατ’ αρχήν στόχους (την παραμονή στην κατηγορία), όπως ο ΠΑΣ, ο Λεβαδειακός, η Λαμία και ο Ατρόμητος.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα ευνοεί περισσότερο την ομάδα του Αγρινίου που ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά από 10 αγωνιστικές έχοντας 12 βαθμούς, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού θα πρέπει να βελτιωθεί θεαματικά, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς με το πρόγραμμα στη συνέχεια να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

O Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς στην άμυνα. Στον άξονα τα δύο χαφ ήταν ο Ρομαό με τον Φαντιγκά, ενώ στα άκρα έπαιξαν ο Ελευθεριάδης από τα αριστερά ο Λοβέρα δεξιά και πίσω από τον Μάντζη κινούνταν ο Αίας Άοσμαν.

Ads

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Στεργιάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας απάρτισαν οι Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους και Χουχούμης. Ο Μλάντεν ήταν το αμυντικό χαφ, με τον Μάρτερσον λίγο πιο δίπλα του και τον Κολοβό στον άξονα. Στα εξτρέμ ο Μόρσεϊ και ο Ντουάρτε ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Νίκος Καρέλης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο, καθώς από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Μάντζης βγήκε απέναντι από τον Στεργιάκη και με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα (1-0) στον Ιωνικό μόλις στο 6ο λεπτό.

Στο 9΄ «γεμάτο» σουτ του Σάκιτς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγρινιωτών, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα και μετά το γρήγορο γκολ που τους έβαλε γρήγορα μπροστά στο σκορ.

Ο Παναιτωλικός έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία στα καρέ του Ιωνικού και απείλησε με ισοφάριση στο 16΄.

Ο Κολοβός με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν κατάφερε να βρει στόχο με την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έπειτα από προσπάθεια κάθετης πάσας του Αποστολάκη στον Καρέλη μέσα στην περιοχή, ο Μύγας είχε απλωμένο το χέρι του και από την στιγμή που η μπάλα χτύπησε πάνω του, ο Παπαπέτρου σωστά έδειξε πέναλτι.

Ο Καρέλης βρήκε στόχο από τα 11 μέτρα στο 30΄ και ισοφάρισε (1-1) με τον Ιωνικό δέχεται τρίτο σερί γκολ από πέναλτι, μετά τα δύο πέναλτι – γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στο μεταξύ τους παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική στη Νεάπολη.

Μετά το 1-1 ο Ιωνικός επιχείρησε να βάλει την μπάλα κάτω και να φτάσει στο δεύτερο γκολ, έχοντας δύο καλές στιγμές (34΄- 39΄) με τον Άοσμαν.

Στο β΄ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που δημιούργησε κι έχασε κλασικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ. Στο 59΄δυνατό σουτ του Ντουάρτε έξω από την περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 62΄, μετά από γυριστό σουτ του Καρέλη που απέκρουσε σωτήρια ο Χουτεσιώτης. Στο 64΄ο Μόρσεϊ έπιασε το σουτ από καλή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 79΄σε φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων ο Σεμπά δεν βρήκε στόχο με σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού. Τεράστια ευκαιρία για τους Αγρινιώτες στο 92΄με τον Σενγκέλια να πλασάρει άουτ από θέση βολής μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σόουζα (46΄Κάνιας), Τσιγκρίνσκι, Μύγας (86΄Αντούνες), Σάκιτς, Ρομαό, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν (55΄Μεντόσα), Ελευθεριάδης (55΄Σεμπά), Μάντζης (86΄Ιωαννίδης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Μάρτενσον (75΄Φλόρες), Κολοβός (83΄Νταγκό), Μόρσεϊ (89΄Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (89΄ Ζοάο Πέδρο)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών), Πετρόπουλος Τρύφων (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
VAR: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)