Μια βδομάδα μετά την αποκάλυψη από την Daily Telegraph της υπόθεσης στημένων παιχνιδιών με πρωταγωνίστρια την Γκάνα ακόμα μία αφρικανική χώρα, το Καμερούν, προστίθεται στη λίστα, σύμφωνα τώρα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

Το γερμανικό περιοδικό αφήνει σαφείς αιχμές, για τα τρία παιχνίδια της εθνικής ομάδας του Καμερούν, ιδιαίτερα για την αναμέτρηση με την Κροατία που έληξε 4-0, καθιστώντας «ύποπτο» το ματς που διεξήχθη στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καμερούν, που κατηγορείται για χειραγώγηση των τριών παιχνιδιών του ομίλου, προτού πετάξει για τη διοργανώτρια χώρα, είχε διαφωνία με την ομοσπονδία για το ύψος του πριμ που θα εισέπρατταν οι παίκτες.

Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται εφτά διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας ενώ από την πλευρά της η FECAFOOT -η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν- ερευνά τις καταγγελίες τονίζοντας ότι «οι καταγγελίες και όλα όσα αναφέρονται για τα παιχνίδια που έδωσε η εθνική ομάδα του Καμερούν στο φετινό Μουντιάλ, αλλά και οι εφτά παίκτες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλο, δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και το ήθος της ομοσπονδίας. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ακόμα δεν υπάρχει επαφή με τη FIFA και ότι θα γίνει εκτενής έρευνα στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λυθεί το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Ads

Πέρα από το γεγονός ότι πολλοί είχαν στοιχηματίσει νίκη της ομάδας του Κόβατς με πολλά γκολ, υπάρχει κι άλλο ένα στοιχείο που έρχεται να ενισχύσει τις υπόνοιες: Υπήρχαν πολλά στοιχήματα στην περίπτωση της κόκκινης κάρτας Καμερουνέζου ποδοσφαιριστή, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την αποβολή του Σονγκ για χτύπημα σε αντίπαλο και μάλιστα εκτός φάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό φιλοξενεί μαρτυρία ενός πρώην μέλους της στοιχηματικής μαφίας, σύμφωνα με την οποία μεγάλα ποσά είχαν παιχτεί στο να υπάρξει αποβολή στο εν λόγω παιχνίδι.