Αποφασισμένος να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και την Ισπανία, δηλώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τον πορτογαλικό και ισπανικό τύπο, μετά τη δίωξή του για φοροδιαφυγή που του άσκησαν οι ισπανικές αρχές, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται. 

Ads

Η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται την ίδια ώρα, να έχει δώσει χρόνο δυο εβδομάδων στον παίκτη να το ξανασκεφτεί, δηλαδή μέχρι το τέλος του Confederations Cup, που ξεκινά σήμερα στη Ρωσία και στο οποίο η Πορτογαλία του CR7 αγωνίζεται ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το σίριαλ όμως δεν τελειώνει με την απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να φύγει από την Ρεάλ – αν δεν αλλάξει γνώμη – αλλά αντίθετα ξεκινάει. Για την ακρίβεια έχει ξεκινήσει ήδη και είναι ένα σίριαλ εκατομμυρίων δολαρίων. Κι αυτό γιατί αν ο ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές να πληρώσουν τη χρυσή του ρήτρα. 

Η Daily Mail αναφέρει την Παρί Σ.Ζ. ως φαβορί για την απόκτηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα στις 3 Ιουνίου, στο Κάρντιφ, πριν από τον τελικό του Champions League μεταξύ της Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, ο μάνατζερ του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παρί Σ.Ζ  Νασέρ Αλ-Κελαϊφί. Στη συνάντηση που είχε διάρκεια δύο ώρες ο Μέντες εξήγησε στον Αλ – Κελαϊφί την επιθυμία του πελάτη του να αλλάξει ομάδα. Η Daily Mail αναφέρει επίσης, ότι ο Μέντες έχει άριστες σχέσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού έκανε τη συμφωνία για τον Ντι Μαρία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του Πέπε (επίσης από τη Ρεάλ) στην παριζιάνικη ομάδα. Την ίδια ώρα, γράφεται πάντως ότι η πρώην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να επενδύσει 210 εκατομμύρια ευρώ, «θυσιάζοντας» και τον Ντε Χέα, προκειμένου να (ξανα)ντύσει με την φανέλα της τον Πορτογάλο αλλά και τον Άλβαρο Μοράτα, μια άλλη βασική προτεραιότητα του Μουρίνιο. 

Εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υποχωρήσει και παραμένει ακλόνητος στην απόφασή να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα τον παραχωρήσει δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όπως αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας Marca, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να τον παραχωρήσει με ποσό που συνολικά θα της αποφέρει κέρδος λιγότερο από 400 εκατομμύρια ευρώ! Η ρήτρα καταγγελίας του Πορτογάλου σούπερ σταρ είναι 1 δισ. ευρώ, ποσό που ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανέφερε ως αδιαπραγμάτευτο στο παρελθόν σε σχετικές ρωτήσεις για την πιθανότητα παραχώρησης του Ρονάλντο. Ποσό απρόσιτο για κάθε σύλλογο. 

Ads

Η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τους Ισπανούς, θα περιμένει να τελειώσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών προκειμένου να προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, διαφορετικά για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση, το ποσό αποχώρησης έχει οριστεί στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι μόνες ομάδες στην Ευρώπη με την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Φυσικά υπάρχουν και οι  Κινέζοι, αλλά η Κίνα δεν είναι  επιλογή του Ρονάλντο. 

Βέβαια σε αυτά τα 200 εκατομμύρια η Ρεάλ προσθέτει ακόμα 200 εκατ. ευρώ που θα κρατήσει στα ταμεία από τα χρήματα που έπρεπε εκείνη να δώσει στον Ρονάντο. Ο CR7 ανανέωσε με την Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο έτος, έως το 2021, με 50 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Δηλαδή, πρόκειται για τον μισθό που θα πρέπει να πάρει κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συνολικά, μια επιχείρηση των 400 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταγραφόταν ως η πιο εντυπωσιακή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.