Η Εθνική Γυναικών ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζοντας απόψε στον ημιτελικό (21:30 στην ΕΡΤ 1) τη Γαλλία.

Ads

H Εθνική Γυναικών συνέτριψε  με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Πράγα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει στους «4» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα γίνει στην Ισπανία (22-30/9). Πρωταγωνίστρια για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά ήταν η Εβίνα Μάλτση που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γαλλία η οπαία θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, η οποία είχε πάρει στο… νήμα τη νίκη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης (3η αγωνιστική με 70-63), θα είναι η αντίπαλος των κοριτσιών του Κώστα Κεραμιδά στα ημιτελικά. Η Γαλλία επικράτησε διέλυσε με 67-40 τη Σλοβακία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και το Σάββατο (24/6) θα τεθεί και πάλι απέναντι στην Εθνική Ομάδα, στο δρόμο για τα μετάλλια.

Ads

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.