Είναι καταληκτικό μα και βαρετό συνάμα, αυτό που συμβαίνει στις αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς για μία ακόμη φορά αναδείχτηκαν ισόπαλοι (0-0), στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Super league 1.

Ads

Αυτή ήταν η έβδομη σερί ισοπαλία τους στο Αγρίνιο και η τρίτη διαδοχική χωρίς γκολ ανάμεσα στις δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας.

Οι δύο ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους, ωστόσο τις σπατάλησαν και έτσι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Δεν ωφέλησε καμία ομάδα το 0-0, αφού και οι δύο θέλουν τρίποντα για να ελπίζουν σε είσοδο στα  playoffs κι έτσι ο μεν Παναιτωλικός παρέμεινε στην 8η θέση με 23 βαθμούς, ενώ δύο λιγότερους έχει ο Αστέρας που είναι μια θέση παρακάτω, ενώ ο έκτος Βόλος έχει 29.

Ads

Στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στον Ολυμπιακό θα παίξει την επόμενη αγωνιστική ο Παναιτωλικός, τον ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί ο Αστέρας Τρίπολης.

Με 4-3-3 κατέβασε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Κοντογιάννης στην εστία και οι Μαλής, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης στην άμυνα. Λιάβας, Κολοβός, Ντουάρτε στον άξονα, με τους Μόρσεϊ, Σενγκέλια στα εξτρέμ και τον Ζοάο Πέδρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και για τον Αστέρα Τρίπολης από τον Άκη Μάντζιο. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα, με τους Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Αλάγκμπε, Σανταφέ στα χαφ, με τον Μπαρτόλο να έχει μια μικρή ελευθερία κινήσεων για να βοηθά στη δημιουργία, με τους Κρέσπι, Σίτο στα πλάγια και τον Μπαράλες σε ρόλο φορ.

Με πολύ καλό ρυθμό κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να έχει μπει δυνατά και να ψάχνει χώρους για να απειλήσει, αλλά χωρίς να φτιάξει τη μεγάλη φάση στο πρώτο τέταρτο. Κάπως έτσι, ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις προς την εστία των Αρκάδων.

Ο Ζοάο Πέδρο στο 23ο λεπτό πήγε να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καστάνιο έκανε σωτήρια προβολή και έσωσε την ομάδα του στη μοναδική αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους για τους γηπεδούχους. Τα λεπτά κυλούσαν, ο ρυθμός ήταν καλός αλλά τα λάθη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου πολλά, με τον Αστέρα στο 44ο λεπτό να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Μετά από ωραίο συνδυασμό του Μπαράλες με τον Μπαρτόλο και σπάσιμο του τελευταίου, ο Κρέσπι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κοντογιάννη να διώχνει. Να πούμε ότι ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός απάντησε στις φάσεις, με τον Ζοάο Πέδρο να κάνει το γύρισμα από κοντά, ο Σενγκέλια έκανε το σουτ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή αλλά ο Καρμόνα του έβαλε το «στοπ». Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 55ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και τις κόντρες, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Καστάνιο ο οποίος από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε εστία με το γυριστό που επιχείρησε.

Στην συνέχεια έγιναν αλλαγές και ο ρυθμός ήταν πεσμένος, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν χώρους, ενώ δεν έλειψαν τα νεύρα. Στο 72’ ο Άλβαρες έκανε το γύρισμα, αλλά το γυριστό σουτ του Κρέσπι μπλόκαρε ο Κοντογιάννης.

Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει, όταν μετά από λάθος της άμυνας του Αστέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Ζοάο Πέδρο μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ στη μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων στον αγώνα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), αποτέλεσμα το οποίο είναι ιδιαίτερα… αγαπητό στα μεταξύ τους ματς.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Κοντογιάννης, Λάρσον, Μαλής (46′ Μάρτενσον), Μλάντεν, Χουχούμης, Λιάβας, Κολοβός (79′ Μπουζούκης), Ντουάρτε (79′ Τσιγγάρας), Μορσέι (71′ Ξενιτίδης), Σενγκέλια, Πέδρο (79′ Καρέλης)

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένζα, Καστανιο, Αλάγμπε, Καρμόνα, Άλβαρες, Σανταφέ, Μπαρτόλο (46′ Ριέρα), Σίτο (88′ Λέο Τιλίκα), Κρέσπι, Μπαράλες

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Θανασιάς Αθανάσιος (Ηπείρου), Νίκζας Αχιλλέας (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)