Ο Αστέρας Τρίπολης έχανε τις ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά, ο Λεβαδειακός όμως ήταν ουσιαστικός και με γκολ του Σαβαντογκό στο 66΄ πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, πλησιάζοντας στους 2 βαθμούς την πέμπτη θέση, που δίνει έξοδο στο Europa League, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ads

Οι Αρκάδες κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο επέβαλαν το ρυθμό τους και έχασαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 14΄ ο Επασί εξουδετέρωσε το πλασέ του Τόνσο, ενώ στο 21΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων διόρθωσε το λάθος που ο ίδιος δημιούργησε, αποκρούοντας το σουτ του Τσιλιανίδη.

Στο 26΄ ο Γάλλος γκολκίπερ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Μανιά, ενώ στο 30΄ το σουτ του Τόνσο, με καλές προϋποθέσεις, έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, συνέβη μια περίεργη φάση, όταν ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και πριν πλασάρει ο διαιτητής Τσαμούρης σφύριξε τη λήξη!

Στην επανάληψη ο ρυθμός του Αστέρα έπεσε και ο Λεβαδειακός βρήκε την ευκαιρία για να απειλήσει, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στην πρώτη, ουσιαστικά, ολοκληρωμένη επιθετική ενέργειά του: στο 66ο λεπτό ο Γιακουμάκης βρήκε τον Σαβαντογκό κι εκείνος, με πλασέ από πλάγια θέση, νίκησε τον Αθανασιάδη, που είχε καθυστερημένη αντίδραση.

Ads

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντως την ευκαιρία για να φύγουν με βαθμό από τη Βοιωτία αλλά τη σπατάλησε στο 88΄ ο Δουβίκας, σουτάροντας άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, στην μπαλιά του Ισνάλντο. Στη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε ο Πασαλίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+6 Πασαλίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαβαντογκό – Πασαλίδης, Τόνσο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Νιάσε, Αντιλέχου, Φαβάρο (81΄ Καλτσάς), Σουμπίνιο (90΄ Νίκας), Μαρκόβσκι, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό (72΄ Ζαραδούκας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Μπέρτος (78΄ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλος (60΄ Ισνάλντο), Τόνσο, Μανιάς, Τσιλιανίδης (70΄ Δουβίκας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ