Πρεμιέρα βγαλμένη απ’ τις παλιές καλές εποχές του Παναθηναϊκού η σημερινή στην Super League για την περίοδο 2021-22.

Ads

Το τριφύλλι επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην Λεωφόρο, για την 1η αγωνιστική.

Ο Βιτάλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έχοντας συμμετοχή και στα τρία τέρματα του «τριφυλλιού», με τον Μαουρίσιο να ανοίγει το σκορ στο 30’, ο Καρλίτος επιβεβαίωσε το καλό του «φεγγάρι», πετυχαίνοντας τα άλλα δύο τέρματα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και στο 73’.

Ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 83ο λεπτό με το γκολ «φωτοβολίδα» του Αλεξανδρόπουλου!

Ads

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Φατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 54’ και παρότι το προσπάθησε, δεν μπόρεσε να γλιτώσει την «βαριά» ήττα τελικά.

Στα αξιοσημείωτα, πέραν της πολύ καλής απόδοσης του Παναθηναϊκού ανά διαστήματα με ωραίο ποδόσφαιρο, τα τρία δοκάρια στην αναμέτρηση.

Δύο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέσα σε ένα λεπτό με τους Ρούμπεν Πέρεθ και Αϊτόρ στο 0-0, αλλά κι ένα από τον Νίκο Ιωαννίδη στο 93’.

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ και Μαουρίσιο έπαιξαν στον άξονα, με τους Αϊτόρ-Βιτάλ να αγωνίζονται στα άκρα και τον Λούντκβιστ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρλίτος.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3, τον Βέρχουλστ στην εστία και τους Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Τουτουαρίμα στα μετόπισθεν. Ενώ Φατιόν, Σλίβκα και Κάστρο αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Σαχλί, Ντάουντα και Τσιλούλη να συνθέτουν την τριπλέτα στην επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην πίεση που του άσκησε ψηλά ο Απόλλωνας και παράλληλα να μην μπορεί να «φτιάξει» φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά στημένοι από τον Γιάννη Πετράκη, έκλειναν τους χώρους και προσπαθούσαν να μην επιτρέψουν ούτε την κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς αντιπάλου, συνήθως δε με επιτυχία.

Οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βέρχουλστ, αλλά είδαν και τους δύο κεντρικούς μέσους τους να δέχονται κίτρινη κάρτα πριν το 20λεπτο.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος θα μπορούσε να βγάλει κίτρινη κάρτα και στον Κάστρο στο 15’, που θα ήταν ωστόσο η δεύτερη και θα άλλαζε τις αριθμητικές ισορροπίες, αλλά δεν καταλόγισε ούτε φάουλ.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός, οι τελικές απουσίαζαν, ενώ ο Απόλλωνας έκανε δύο σουτ με τους Σλίβκα και Ντάουντα, αλλά χωρίς ευτυχή κατάληξη, μέσα σε ένα τρίλεπτο, στο 22’ και στο 25’.

Ακολούθησε μια διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με το δοκάρι να αποκρούει την «οβίδα» του Ρούμπεν Πέρεθ στο 27ο και τον Βέρχουλστ να αποκρούει με την βοήθεια ξανά του δοκαριού την κεφαλιά του Αϊτόρ από σέντρα του Λούντκβιστ στο 28ο λεπτό.

Η τρίτη ήταν και «φαρμακερή», καθώς ο Μαουρίσιο πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή απόκρουση του Βέρχουλστ στο μακρινό σουτ του Βιτάλ και με έξυπνο πλασέ ψηλά, έκανε το 1-0 στο ημίωρο.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η μεν «ελαφρά ταξιαρχία» είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Τσιλούλης δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

Οι δε γηπεδούχοι αντιθέτως, κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα όταν με πανέμορφη ενέργεια του, ο Βιτάλ έβγαλε στην κόντρα τον Χουάνκαρ, εκείνος γέμισε σωστά από αριστερά και ο Καρλίτος με επίσης ωραίο τελείωμα, έκανε το 2-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αποβολή του Φατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 54’ έριξε το ρυθμό του ματς, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει διαχείριση του δυναμικού του και να δοκιμάζει πράγματα (Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη), με τον Ισπανό επιθετικό να διαμορφώνει το 3-0 στο 73’ από έξοχη πάσα του Βιτάλ, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος που αποθεώθηκε, μαζί φυσικά με τον Βραζιλιάνο, τον οποίο αντικατέστησε στο 74’. 

Το καταπληκτικό γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 84’ έδωσε χαρακτήρα θριάμβου στον Παναθηναϊκό (4-0), που μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα και μοίρασε υποσχέσεις (είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερα γκολ σε πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός είχε να πετύχει από το 2006 και το 4-1 μέσα στο Αιγάλεω) ενόψει της φετινής σεζόν.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Καρλίτος

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Πετράκης): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (64’ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Σάχλι (55’ Παμλίδης), Ντάουντα (64’ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (64’ Ματέι)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)