Με τη θετική ψήφο έντεκα ΠΑΕ, σε σύνολο 15 που έδωσαν το «παρών» – απουσίασε η Κέρκυρα – πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League η πρόταση περί τροποποίησης της ποινής υποβιβασμού, σε περίπτωση μη αδειοδότησης μίας ομάδας.

Ads

Η υπόθεση, που αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό, περνάει πλέον στη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την πρόταση της διοργανώτριας αρχής και να προχωρήσει σε τροποποίηση του σχετικού κανονισμού.

Οι ομάδες που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού είναι οι: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία.

Κατά ψήφισαν οι: ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.

Ads

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ουσιαστικό ρόλο έπαιξε η Κέρκυρα, που δεν παρέστη στο ΔΣ κι έτσι οι 11 θετικές ψήφοι ήταν αρκετές για να εγκριθεί το αίτημα, παρά την εναντίωση των ΠΑΟΚ, Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, ενώ στη συνεδρίαση δεν παρέστη ούτε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μπορεί ο κίνδυνος του υποβιβασμού να μην υπάρχει πια, ωστόσο και οι νέες ποινές για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια είναι αρκετά σοβαρές. ‘Ετσι, θα ξεκινούν το επόμενο πρωτάθλημα με μείον 6 βαθμούς και με ελεγχόμενη απαγόρευση μεταγραφών. Δηλαδή θα επιτραπούν μόλις τρεις μεταγραφές (ή ανανεώσεις) για παίκτες άνω των 23 ετών το καλοκαίρι, μία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κι όσοι παίκτες κάτω των 23 ετών αποκτηθούν θα είναι οπωσδήποτε Έλληνες.