Μετά το επεισόδιο που έλαβε χώρα στη Λάρισα μεταξύ του Αλέξη Κούγια, προέδρου της ΑΕΛ, και του Ελ Καντουρί, ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, με τον πρώτο να φτύνει τον δεύτερο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης σχολίασε πως ο Κούγιας “χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης” και κάλεσε τα αρμόδια όργανα να τον συνετίσουν. 

Ads

Χαρακτηριστικά, σημείωσε: “Αυτό που είδα σήμερα να συμβαίνει στο γήπεδο της Λάρισας είναι μια τριτοκοσμική εικόνα. Αν δεν ντρέπεται ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ για τη δική του συμπεριφορά, οφείλουν τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και της Superleague να τον συνετίσουν. Φτάνει με τη συμπεριφορά του που ίσως χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Βλέποντας τον αγώνα εξοργίστηκα πολύ περισσότερο γιατί οι επιθέσεις στους ποδοσφαιριστές μας ήταν αναίτιες. Δεν θα αφήσω να περάσει ατιμώρητη αυτή η συνειδητή απουσία ασφάλειας γύρω από την ομάδα μου, από τους διοργανωτές του αγώνα. Δεν δέχομαι καν καμία συγγνώμη για τέτοιες εγκληματικές αμέλειες. Υπάρχουν κανόνες και πρέπει να εφαρμοστούν σκληρά για όλους”.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αλέξη Κούγια σχολίασε και ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος Σαββίδης, μέσω ανάρτησης στο instagram: “Όταν φτύνεις έναν παίκτη μας, είναι σαν να φτύνεις όλη την οικογένεια μας. Ελπίζω να το γνωρίζεις αυτό. Και μα το θεό επιτέλους αποφάσισε πού φτύνεις και πού γλείφεις”.

 

Υπενθυμίζεται πως Αλέξης Κούγιας, που μόνο δημοφιλή δεν τον λες στο χώρο των οπαδών της Λάρισας, είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες πως επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα και πως πουλάει τις μετοχές τους έναντι 3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα υπήρξε και η απειλή πως αν δεν βρεθεί κάποιος αγοραστής τότε μπορεί και να διαλύσει τελείως την ομάδα. Πάντως λίγα 24ωρα αργότερα ανκοίνωσε πως τελικά επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία της ομάδας. 

Ads