Χωρίς ανάσα αγωνίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο εδώ και 12 μήνες έχοντας πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις με Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας. Είναι ο πρώτος σε λεπτά αθλητής στον κόσμο. Το κοντέρ έχει γράψει 6.030 λεπτά και συνεχίζει!

Ads

 

Η λέξη ξεκούραση είναι απαγορευμένη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μία διοργάνωση διαδέχεται την άλλη. Ότι κενά υπάρχουν από τις υποχρεώσεις του με την Ρεάλ Μαδρίτης καλύπτονται με τη συμμετοχή του στην εθνική Πορτογαλίας.

image

Ads

 

Για περίπου 12 μήνες δίνει το ένα ματς πίσω από το άλλο. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε το κοντέρ κατέγραψε 6.030 λεπτά και 71 συμμετοχές τόσο με την “βασίλισσα”, όσο και την εθνική Πορτογαλίας.

Η σεζόν 2011/2012 ξεκίνησε για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ με το φιλικό προετοιμασίας στις 17 Ιουλίου του περασμένου έτους κόντρα στους Λ.Α. Γκάλαξι.

Στη συνέχεια πήρε μέρος στο ισπανικό Σούπερ Καπ, το Κόπα Ντελ Ρέι, στα ματς της Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα προκριματικά για το Euro 2012 αλλά και στα φιλικά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Τώρα δίνει το παρών στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας έχοντας ως στόχο να οδηγήσει την χώρα του στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αγωνίζεται μέχρι την 1η Ιουλίου και αμέσως μετά να ενσωματωθεί με την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για την προετοιμασία ενόψει της επόμενης σεζόν. Χωρίς ανάσα δηλαδή.

Με τέτοιες επιδόσεις ακόμη και οι σούπερ σταρ του ΝBA αλλά και τους NHL δεν μπορούν να συναγωνιστούν τον Ρονάλντο.

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου στο μπάσκετ, πρώτος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο φόργουορντ των Οκλαχόμα Θάντερ, Κέβιν Ντουράντ που έχει αγωνιστεί σε 3.342 λεπτά συμμετοχής, ενώ ακολουθεί ο Λεμπρόν Τζέιμς με 3.278 λεπτά. Τα μισά περίπου από τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Σε ότι αφορά το χόκεϊ, μόνο τερματοφύλακες θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Τζόναθαν Κουίκ των Λος Άντζελες Κινγκς με 5.556 λεπτά.

Αναφορικά με τους μη τερματοφύλακες στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο αμυντικός Νταν Τζιράρντι με 2.725 λεπτά.

Πηγή: sport 24