«Φεύγω γιατί μου φέρονται σαν να είμαι εγκληματίας», φέρεται να είπε στον  Ζινεντίν Ζιντάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.

Ads

Η ισπανική εφημερίδα Sport, επικαλούμενη το ραδιόφωνο Cadena Cope, ανέφερε ότι ο  Κριστιάνο Ρονάλντο εξήγησε στον Ζινεντίν Ζιντάν, που του τηλεφώνησε προσπαθώντας να του αλλάξει απόφαση για να μείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί θέλει να αφήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την Ισπανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκείνο που είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ στον Γάλλο προπονητή του, είναι πως  αισθάνεται ότι έχει αντιμετωπιστεί σαν «εγκληματίας», ειδικά από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

«Φεύγω γιατί μου φέρονται σαν να είμαι εγκληματίας», φέρεται να είπε στον  Ζινεντίν Ζιντάν. Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραμένουν οι πιο πιθανοί προορισμοί του αρχηγού της εθνικής  Πορτογαλίας.

Ads

Κέρδη(;) και χασούρες για την Ρεάλ

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δίχως άλλο σε αθλητικό επίπεδο, θα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα, αφού η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα χάσει τον πιο αποφασιστικό παίκτης της, τον πρώτο της σκόρερ. Σίγουρα θα γεμίσει τα ταμεία της, αφού γίνεται λόγος για πρόταση ακόμα και για 180 εκατ ευρώ, ενώ θα «γλιτώσει» περίπου 50 εκατομμύρια  ανά σεζόν, για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Χρήματα που θα μπορούσαν  να χρησιμεύσουν για την απόκτηση δύο παικτών με μεγάλη φήμη, αντί του 32χρονου Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Όμως υπάρχει και η άλλη όψη. Όταν κάποιος ακούει το όνομα του  Κριστιάνο Ρονάλντο,  έρχεται σίγουρα στο μυαλό την εικόνα του με την λευκή φανέλα του συλλόγου. Ο Πορτογάλος είναι ο κορυφαίος πρεσβευτής της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλο τον κόσμο. Ο CR7 έχει πάνω από 300 εκατομμύρια θαυμαστές στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι η προσωπικότητα με το μεγαλύτερο αριθμό των οπαδών σε όλο τον κόσμο. Στο Facebook, ως κύριο εργαλείο επικοινωνίας, έχει περισσότερους από 121. 500.000, απέναντι σε 104.000.000 της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακολουθείται στο Instagram, από  105 εκατομμύρια, ενώ  η Ρεάλ έχει μόνο 50.000.000. Έτσι φαίνεται ότι για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πολυτέλεια να τον έχει στις τάξεις της. Οι εταιρείες θέλουν να εμφανίζεται στα μηνύματά τους. Κάτι που ο  σύλλογος εξασφάλιζε. Για παράδειγμα, η εικόνα του στο Twitter σαν πρωταθλητής Ευρώπης ξεπέρασε 160.000 retweets και 70.000 like.

Για πάνω από δέκα χρόνια ο επιθετικός είναι στην ελίτ της Ευρώπης, κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία. Βοηθώντας το εμπορικό σήμα της Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει όλο και πιο γνωστό πέρα ?από τα σύνορα της Ισπανίας. Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το πιο ισχυρό σήμα στον κόσμο, αν και την μεγαλύτερη αξία παρουσιάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ .

Επιπλέον, οι χορηγοί λαμβάνουν επίσης υπόψη την παρουσία του CR7 στην ομάδα. Ακριβώς λόγω του αντίκτυπου που έχει για τις μάζες.  Ως εκ τούτου, η αναχώρησή του θα ήταν ένα πρόβλημα για την ομάδα, αλλά και το εμπορικό σήμα του συλλόγου. Αλλά, όπως λένε οι Ισπανοί, ο σύλλογος είναι πάνω από τους παίκτες του. Το έχει ήδη αντιμετωπίσει στο παρελθόν με θρυλικούς παίκτες.