Είναι στο χέρι της ΕΠΟ να αποτρέψει ένα Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση που αυτό συμβεί η κυβέρνηση έχει planB.

Ads

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υφυπουργός Αθλητισμού λέει πως είναι αδιαπραγμάτευτος όρος για την κυβέρνηση η αποχώρηση από την ΕΠΟ όλων όσοι βαρύνονται με αδικήματα, δείχνοντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη.

«Δεν ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα», λέει σχετικά. Και επικαλείται λόγους δεοντολογίας και μείωσης της καχυποψίας που επιβάλλουν τις αποχωρήσεις, ακόμη και αν το τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Παράλληλα μιλάει για πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να αποβληθεί τελικά η ΕΠΟ από τη FIFA και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιασμό για νέο περιβάλλον τόσο στον ανταγωνισμό όσο και στην επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό.

Ads

«Στην απευκταία περίπτωση που η ΕΠΟ δεν προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για την εμπέδωση της κάθαρσης και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο και αποβληθεί από τη δύναμη της διεθνούς συνομοσπονδίας, τότε η κυβέρνηση έχει ήδη τον σχεδιασμό να οριοθετήσει ένα υγιές περιβάλλον αθλητικού ανταγωνισμού και επιχειρηματικότητας. Υπενθυμίζω όμως ότι αυτοί που απεργάζονται και εξυφαίνουν τα σενάρια της αποβολής της, πιστεύοντας ότι θα πληγεί το κύρος της ελληνικής κυβέρνησης, να γνωρίζουν ότι κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα. Θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα για να βρουν τον τρόπο αυτοκάθαρσης του ποδοσφαίρου μας», λέει συγκεκριμένα.

Με την -εκ νέου- σημείωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, τονίζει επίσης πως δεν ζητά τίποτε άλλο απ’ όσα εφαρμόζουν FIFA και UEFA στα δικά τους ζητήματα, ενώ συνδέει ευθέως τη βία στα ελληνικά γήπεδα με τα φαινόμενα της αναξιοπιστίας και της ανισονομίας.

Δεν αποκλείει τέλος το ενδεχόμενο διακοπής και του πρωταθλήματος.