Με ένα δυσάρεστο νέο για την Ελλάδα ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ads

Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης, έγινε γνωστό ότι μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης που βρίσκεται στη Βραζιλία, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος έγινε πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής και τα αποτελέσματα της εξέτασης του πρώτου δείγματος γνωστοποιήθηκαν σήμερα.

Η ύπαρξη θετικού δείγματος ντόπινγκ, πάντως, επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα και με τον πλέον επίσημο τρόπο  από μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ads

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό.»

Κρούσμα και στην παραολυμπιακή ομάδα

Θετικό στον πρώτο έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε, σύμφωνα με το ΕΣΚΑΝ και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μετέβαινε στη Ρίο για τους Αγώνες της Βραζιλίας.

To όνομά του αθλητή δεν μπορεί να ανακοινωθεί, αφού το δείγμα θα πρέπει να περάσει και από δεύτερο έλεγχο.

«Θα πράξουμε τα δέοντα, όταν έχουμε τον φάκελο στα χέρια μας με όλα τα στοιχεία. Τότε θα προβούμε σε ανακοινώσεις», δήλωσε στέλεχος της Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Πρακτορείο Sport.

Όπως διευκρίνισε το ίδιο στέλεχος «και τα 54 μέλη της Παραολυμπιακής ομάδας που θα αναχωρήσει τέλη του μήνα για το Ρίο, έχουν περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ με πρωτοβουλία της ΕΠΕ. Θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε καθαρούς αθλητές και καθαρούς Αγώνες. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας κι αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε αυστηροί απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μπει στον πειρασμό να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών».