Ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς το «κουβάρι των αποκαλύψεων» για τα στημένα παιχνίδια στην Ισπανία, με τις «άκρες» της υπόθεσης να αγγίζουν και τη χώρα μας. 

Ads

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται λοιπόν, στην Ισπανία από το σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Πριμέρα και την Σεγούντα Ντιβιζιόν, όπου επικεφαλής του κυκλώματος που έστηνε τα ματς φέρεται να είναι ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού, του Αρη και της Βέροιας, Ραούλ Μπράβο, ο οποίος και συνελήφθη, πάλι η Ελλάδα έχει θέση στο σκάνδαλο. Κατά αρχάς το κύκλωμα έστησε τη επιχείρηση του και την αποκαλούσε με την κωδική (ελληνικότατη) ονομασία «Οίκος»!

Από την ισπανική αστυνομία έγινε γνωστό ότι ο Ραούλ Μπράβο στην απολογία του είπε ότι έμπλεξε με τη μαφία του στοιχήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πως εδώ ήταν που βρήκε τον μεσάζοντα για να συνεχίσει και στην πατρίδα του τις παράνομες δραστηριότητες του.

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ξετυλίγονται με γρήγορους ρυθμούς και η αστυνομία πέρα από τις επτά συλλήψεις που είχε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, λέγεται ότι θα προχωρήσει και σε άλλες, καθώς το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα στόματα για τα «στησίματα». Σύμφωνα με την εφημερίδα Confidencial «τo κύκλωμα των στημένων αγώνων στην Πριμέρα και την Σεγούντα (σ.σ. πρώτη και δεύτερη κατηγορία στην Ισπανία), που αποκαλύφθηκε την Τρίτη (29/5), από την αστυνομία, χρησιμοποιούσε μια επαφή στην Ελλάδα για να πραγματοποιεί τα πονταρίσματα του σε παράνομες εταιρείες στην Ασία»!

Ads

Το ίδιο ρεπορτάζ προχωράει σε λεπτομέρειες όπου η Ελλάδα έχει την… τιμητική της και «διαφημίζεται” αναλόγως: «Τα κέρδη ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ, αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή ποσά που διακινούσαν οι φερόμενοι εγκέφαλοι, Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα (συμπαίκτες κάποτε στη Ρεάλ Μαδρίτης). Ο Μπράβο γνώρισε τον φερόμενο ενδιάμεσο του δικτύου την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ελλάδα, μια από τις χώρες στις οποίες ευδοκιμούν εγκληματικές οργανώσεις που σχετίζονται με στημένα παιχνίδια. Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε στον Ολυμπιακό από τον Ιούλιο του 2007 ως τον Αύγουστο του 2011 και επέστρεψε στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του στη Βέροια και στον Άρη, όπου κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2017».

Και το ρεπορτάζ καταλήγει: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Μπράβο έμπλεξε με τη μαφία των στοιχημάτων και από εκεί έχουν περάσει και άλλοι εμπλεκόμενοι. Εκεί βρήκε και τον μεσάζοντα, ο οποίος διευκόλυνε τη δουλειά του κυκλώματος προς την Ασία».

Από την πλευρά της η El Pais γράφει για την δράση του «Οίκου» και αποκαλύπτει τα ματς που φέρεται να χειραγώγησε: «Η οργάνωση δρούσε στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία. Το ένα παιχνίδι που φαίνεται να έχει χειραγωγηθεί από το δίκτυο είναι εκείνο της Ουέσκα με την Βαλένθια (5/5/19) το όποιο έληξε 2-6. Η ομάδα της Αραγονίας έπεσε τότε και επίσημα κατηγορία, ενώ στη Βαλένθια δόθηκε προβάδισμα για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης ύποπτο θεωρείται το ματς Μπέτις – Ουέσκα 2-1 (12/5)»

Σύμφωνα με τη εφημερίδα υπό έρευνα είναι και το παιχνίδι Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-2 (18/5) την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι (και Κυπελλούχοι Ισπανίας) νίκησαν 2-0 και πήραν οριστικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Τα γκολ των «νυχτερίδων» σηκώνουν πολλή συζήτηση, αφού προήλθαν από τραγικά λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ποδοσφαιριστής της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντες, ο οποίος και σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο. Ο 38χρονος αμυντικός φέρεται να πήρε χρήματα από το κύκλωμα για να πείσει τους συμπαίκτες του να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού, τα οποία παίχθηκαν στο παράνομο στοίχημα στην Ασία,όπως ποια ομάδα θα κερδίσει πρώτη ένα πλάγιο άουτ ή κόρνερ ή ποια θα κερδίσει πέναλτι!».

Τέλος η El Pais αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ύποπτα είναι και δύο ακόμη περσινά ματς, το Ουέσκα-Ναστίκ 0-1 (27/5/18) στην Β’ κατηγορία και το Σαρινιένα – Καρινιένα 1-1 (13/5/18) για την Γ’ κατηγορία της Ισπανίας.

«Στο πρώτο ματς δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχήματος ενημέρωσαν τότε ότι επρόκειτο να παιχθούν αρκετά χρήματα στη νίκη των φιλοξενουμένων με γκολ στο β’ ημίχρονο όπως κι έγινε. Μάλιστα τότε 30 από τις 59 εταιρίες στοιχήματος στη χώρα έφραξαν το παιχνίδι. Η Ναστίκ που πάλευε για την παραμονή της στην β’ κατηγορία κέρδισε με το γκολ να μπαίνει στο 72’».

Το δεύτερο παιχνίδι, αυτό της Γ’ κατηγορίας σύμφωνα με την εφημερίδα «ήταν που οδήγησε τις αρχές στον Ραούλ Μπράβο. Το παιχνίδι έληξε 1-1 όταν το δεύτερο γκολ ήρθε τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αυτή η έκβαση δεν είχε συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα ο Μπράβο να ζητήσει εξηγήσεις από τον παίκτη που δωροδόκησε για να στήσει τον αγώνα»!