Σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Super League έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΛ στη Ριζούπολη, για την 26η αγωνιστική.

Ads

Ο Κονέ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και δύο γκολ του Αλμπάνη (66΄ και 72΄) «σφράγισαν» τη νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας», που εκμεταλλεύθηκε την ισοπαλία της Κέρκυρας με τη Λαμία και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο (παίζει τη Μεγάλη Τετάρτη με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Από την άλλη, η θεσσαλική ομάδα έμεινε στους 26 βαθμούς και αρχίζει να… αγχώνεται, αφού η διαφορά της από τη 15η θέση είναι πέντε βαθμοί.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, στο 11ο λεπτό. Ο Αλμπάνης με πολύ ωραία ενέργεια έδωσε… μισό γκολ στον Ελμπάζ, ο Ισραηλινός «σημάδεψε» από πολύ κοντά το δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Κονέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 20λεπτο η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε προϋποθέσεις για την ισοφάριση, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε τα σουτ του Κρίζμαν (23΄) και του Μιλοσάβλιεβιτς (32΄).

Ads

Ο Απόλλων κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου, με τους Θεσσαλούς να χάνουν μεγάλη τριπλή ευκαιρία στο 42΄: ο Μασούρας από κοντά νικήθηκε από τον Χουάντερσον, ο Κρίζμαν σούταρε αλλά ο Κοντοές έδιωξε με προβολή προ της γραμμής και η μπάλα κατέληξε ξανά στον Μασούρα, ο οποίος από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Με τον Σωτήρη Αντωνίου να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγώνα τον Ναζλίδη αντί του Λαγού, η Λάρισα έχασε άλλη μία σημαντική ευκαιρία στο 48΄ με τον Ντέλετιτς, όμως και πάλι ο Χουάντερσον έσωσε τον Απόλλωνα.

Ομως, ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία» αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 66΄ και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Ναδάλες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Αλμπάνης κατέβασε ωραία τη μπάλα αλλά ουσιαστικά έκανε «τσαφ» στο σουτ, όμως προς γενική έκπληξη η μπάλα… τσουλώντας πέρασε από τον Μπόζοβιτς και κάτω από τα πόδια του Φατιόν, που είχε καλύψει τη γραμμή, και κατέληξε στα δίχτυα.

Εξι λεπτά αργότερα (72΄), ο Αλμπάνης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Απόλλωνα, που ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στη Super League.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Κύργιας, Ναδάλες, Ζησόπουλος – Φατιόν, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς, Μόρας

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (64΄ Χουάρες), Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (88΄ Ανιέτε), Ελμπάζ (74΄ Καστιγέχος), Παπάζογλου, Στάθης

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63΄ Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46΄ Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (78΄ Γκόλιας), Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς.

Πηγή: Πρακτορείο Sport