Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 2-1 του μαχητικού Λεβαδειακού, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Super League 1, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ads

Ο Λεβαδειακός μπορεί να έκανε καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά παραμένει χωρίς τρίποντο μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ σε σύστημα 4-3-3, με τους Σορία, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνη και Κιάκο ως τετράδα στην άμυνα, τους Καραχάλιο, Μπιλμπάο και Παμλίδης στο κέντρο. Ο Λιάσος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Ροσέρο στο αριστερό, με τον Μορέιρα σε ρόλο επιθετικού, με ελεύθερο ρόλο. Ωστόσο, αυτή η επιθετική τριάδα άλλαζε συνεχώς θέσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Με το ίδιο σύστημα (4-3-3) παρέταξε και τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Ταουσιάνης, επιλέγοντας τον Μάρκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, μαζί με τους Κωνσταντινίδη, Τζημόπολυλο, Μπαχανάκ και Βήχο, ως αμυντική τετράδα. Σκβάρκα, Μεχία και Μπελμόντ ξεκίνησαν στον χώρο του κέντρου. Ο Βρακάς ήταν ο δεξιός εξτρέμ, ο Μουτίνιο αριστερός, ενώ ο Δούμτσιος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης των Βοιωτών.

Ads

Οι Ηπειρώτες έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, αφού ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν. Στο 2ο κιόλας λεπτό, ο Σόρια σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε στην άλλη πλευρά του γηπέδου, όπου βρέθηκε ο Μπιλμπάο. Εκείνος με δικιά του σέντρα βρήκε τον Ροσέρο, ο οποίος με όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ 1-0 για τον ΠΑΣ.

Στο 4’ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά μετά από γύρισμα του Ροσέρο, ο Παμλίδης σούταρε με τη μία ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 8’ ο Τζημόπουλος πρόλαβε να κόψει μια επικίνδυνη πάσα του Παμλίδη προς τον Μορέιρα.

Στο 13’ ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά, μετά από λάθος πάσα του Ποζνάνσκι έξω από την περιοχή της ομάδας του και σουτ του Δούμτσιου στο σώμα του Εραμούσπε, ενώ στο 16’ ο Σούλης βγήκε έγκαιρα και νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βρακά, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ μετά από όμορφη πάσα του Βήχου.

Στο 19’ ο Μπιλμπάο εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μάρκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 22’ ο Ροσέρο σούταρε άουτ από πλάγια θέση. Στο 25’ ο Μπαγκαλιάνης σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιλμπάο, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός ισορρόπησε και πήρε την κατοχή, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Τελικά, η ισοφάριση για τους Βοιωτούς ήρθε στο 45’+1’, όταν ο Μουτίνιο έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σούλη για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ, αφού στο 49′ ο Μπιλμπάο έβγαλε τετ-α-τετ τον Ροσέρο, αλλά ο Μάρκοβιτς είχε απάντηση, ενώ στο 54′ ο Μπιλμπάο σούταρε από μακριά, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Στο 56΄οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Βρακάς σούταρε άουτ μετά από γύρισμα του Λούα Λούα, στο 69′ ο Σταματελόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Μάρκοβιτς, αλλά πλάσαρε άουτ άστοχα.

Μετά από σέντρα του Ροσέρο στο 73΄, ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Εραμούσπε ο οποίος ήταν προωθημένος  κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μέχρι τη λήξη ο Λεβαδειακός πήρε την κατοχή και πίεσε, ο ΠΑΣ αμύνθηκε με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα, με τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το και τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σορία, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (68’ Σταματελόπουλος), Ροσέρο, Μορέιρα (90’+2’ Παντελάκης), Παμλίδης (59’ Τζίμας)

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς , Κωνσταντινίδης (68’ Ντεντάκης), Μπαχανάκ, Τζημόπουλος, Βήχος, Μεχία (46’ Λούα Λούα), Μπελμόντ, Σκβαρκα (46’ Χάμοντ), Βρακάς (78’ Τόρο), Μουτίνιο, Δούμτσιος (78’ Τσιριγώτης)

Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας, Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος  (Μακεδονίας)
AVAR: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα