Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο Απόλλωνας Σμύρνης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Το ματς είχε φινάλε θρίλερ, με τους φιλοξενούμενους να αστοχούν σε πέναλτι στο 90+3΄, όταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Κότσαρης, απέκρουσε την εκτέλεση του Περέα.

image

Ο Ιωαννίδης το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (48′) τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν τη δεύτερη σερί ήττα τους στην Σούπερ Λίγκα.

Ads

Φώναξαν για αποβολή του Λισγάρα οι Ηπειρώτες, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν για πρώτη φορά μετά το τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν, ξανά με αντίπαλο τον ΠΑΣ αλλά στα Γιάννενα.

Στους πέντε βαθμούς πλέον η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα, στους 10 παραμένει ο ΠΑΣ.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα, με το πρώτο δεκάλεπτο να έχει ρυθμό, αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισε να πέφτει κυρίως λόγω των πολλών μονομαχιών και των σκληρών μαρκαρισμάτων. Καλύτερος και πιο επικίνδυνος ο ΠΑΣ, που απειλούσε διαρκώς με τον Περέα αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ, με τον Απόλλωνα να έχει κακή απόδοση και να μην φτιάχνει ευκαιρίες.

Ο Απόλλων μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζανλούκα Φέστα να δικαιώνεται με τον Ιωαννίδη, που τον έβαλε στο ματς στο β’ μέρος. Μετά στο 48΄από κόρνερ του Μαρτίνες, ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά η οποία διώχνεται πάνω στη γραμμή, με τον Ιωαννίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ 1-0 για την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Απόλλωνα με τον Φέστα στον πάγκο.

Ο Απόλλωνας άλλαξε τον σχηματισμό του στην έναρξη του δευτέρου μέρους και αυτό το γεγονός αποσυντόνισε τον ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες κράτησαν μπάλα, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και προσπαθούσαν να πατήσουν στην περιοχή των γηπεδούχων, ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο ΠΑΣ ωστόσο δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός στην εστία του Απόλλωνα, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να κλείνει τους χώρους και να είναι πολύ καλή στο στην αμυντική συμπεριφορά και αλληλοκάλυψη. Οι Ηπειρώτες γύρισαν και σε σχηματισμό 3-5-2 και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 84ο λεπτό με τον Μίνα να πιάνει σουτ στην κίνηση και τον Κότσαρη να διώχνει σε κόρνερ.

Οι Ηπειρώτες είχαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν από το φινάλε. Ο Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπαξεβανίδη με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Στο 90+3′ ο Περέα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότσαρη που απέκρουσε.

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Άλβες (46′ Λισγάρας), Ντομίνγκες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης (90′ Ντεντάκης), Φαν Λα Πάρα (46′ Μαρτίνες), Ντάουντα (46′ Ιωαννίδης), Παμλίδης (79′ Βιτλής)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (80′ Παντελάκης), Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (80′ Μίνα), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (64′ Μπρένερ), Γκαρντάβσκι (46′ Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Τριάδης)

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών), Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)