Θύμα βιασμού, από συναθλητή της και μάλιστα κατά τη διάρκεια αγώνων, καταγγέλλει ότι έπεσε η πρώην πρωταθλήτρια γυμναστικής, Τατιάνα Γκούτσου.

Σημειώνεται ότι μετά το σκάνδαλο Γουαινστάιν, στο διαδίκτυο ξεκίνησε μια καμπάνια που έγινε γρήγορα viral για να παρακινήσει περισσότερες γυναίκες να καταγγείλουν τις δικές τους εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Η Τατιάνα Γκούτσου αποκάλυψε τη δική της ιστορία με ανάρτησή της στο Facebook. Η πρώην Σοβιετική αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής - που είχε κερδίσει το σύνθετο ατομικό στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 - κατήγγειλε ότι όταν ήταν 15 ετών τη βίασε ο συναθλητής της Βιτάλι Σέρμπο, κατά τη διάρκεια διοργάνωσης στη Στουττγάρδη, το 1991.

«Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησες στη δική μου φυλακή του φόβου για τόσα πολλά χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πολύ πιο ισχυρές από τις λέξεις σου. Είμαι πιο δυνατή τώρα από τότε. Δεν μπορείς να με λυγίσεις πια», έγραψε η Γκούτσου.

Διαβάστε επίσης: «Κοινωνικό φύλο, εργασία και κοινωνία» της Ελένη Νίνα - Παζαρζή

Ο Σέρμπο θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής. Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο σε κάθε αγώνισμα, ενώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 είχε πάρει έξι χρυσά μετάλλια.

Η Γκούτσου δεν τα έβαλε μόνο μαζί του. Κατηγόρησε την πρώην συναθλήτριά της Τατιάνα Τορόποβα ότι παρότι άκουσε ό,τι έγινε, δεν έκανε τίποτα να την προστατεύσει, όπως και τον Ρούσταμ Σαρίποφ, δύο φορές Ολυμπιονίκης, για τον ίδιο λόγο.