Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά στην Ιστορία της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (20′,64′) και ένα των Κασεμίρο (61′), Ασένσιο (90′) η «Βασίλισσα» νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ και έγινε η πρώτη ομάδα που υπερασπίζεται με επιτυχία το τρόπαιο στα χρονικά του Champions League.

Ads

Η «Γιούβε» που είχε ηττηθεί και στον τελικό του 2015 από τη Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε – όπως και τότε προσωρινά – με τον Μάντζουκιτς στο 27′.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τον τελικό, με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να κάνει τις δύο πρώτες τελικές στον στόχο, στο 3ο και στο 4ο λεπτό, με τον Κέιλορ Νάβας να μπλοκάρει αρχικά την κεφαλιά του Αργεντινού και στην επόμενη φάση του μακρινό σουτ του (με δεύτερη προσπάθεια). Στο 7′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού, ξανά για την “Γιούβε”, με τον Μίραλεμ Πιάνιτς να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά τον Κοσταρικανό πορτιέρε να κάνει σπουδαία απόκρουση.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η “γηραιά κυρία” στα πρώτα λεπτά της κυριαρχίας της, το έκανε η Ρεάλ όταν είχε πλέον ισορροπήσει το ματς, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίγει το σκορ στο 20′. Οι Ισπανοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Πορτογάλος από τον άξονα έδωσε δεξιά στον Ντάνι Καρβαχάλ και ο δεξιός μπακ γύρισε ξανά την μπάλα στον Ρονάλντο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1, με την μπάλα πάντως να έχει βρει λίγο και στον Μπονούτσι.

Ads

Η απάντηση της Γιουβέντους δεν άργησε και ήταν εντυπωσιακή, με τον Μάριο Μάντζουκιτς να ισοφαρίζει 1-1 στο 27′, με απίθανο τέρμα, ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της διοργάνωσης! Ο Πιάνιτς έκανε την σέντρα από δεξιά με αποδέκτη τον Αλέξ Σάντρο, ο οποίος από αριστερά έκανε το “γέμισμα”, ο Ιγκουαΐν και πάλι στην κίνηση έδωσε στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης αφού κοντρόλαρε με το στήθος έκανε γυριστό στην κίνηση και “κρέμασε” τον Νάβας.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες φάσεις, με τις ομάδες προσεκτικές, όπως και στις αρχές του δεύτερου μέρους, με την Γιουβέντους όμως όσο περνούσαν τα λεπτά να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και απλά να αμύνεται.

Στο 54′ η Ρεάλ απείλησε με το σουτ του Μόντριτς, στο 56′ με αυτό του Μαρσέλο και στο 59′ αυτό του Ίσκο, αλλά στο 61′, το τρομερό σουτ του Καζεμίρο κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν, ξανά με την βοήθεια της τύχης!

Το 2-1 λοιπόν για τη Ρεάλ ήρθε με πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση απ’τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο, με την μπάλα να έχει κοντράρει στο “τακουνάκι” του Σάμι Κεντίρα, να αλλάζει αρκετά πορεία και τον Μπουφόν να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα οι Ισπανοί έκαναν στο 3-1, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει και στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Λούκα Μόντριτς έκλεψε την μπάλα, έκανε το “ένα-δύο” με τον Καρβαχάλ και εν συνεχεία την σέντρα από δεξιά, με τον Πορτογάλο να πιάνει το πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι και αυτήν την φορά χωρίς καμία κόντρα να νικά ξανά τον Μπουφόν.

Ο σπουδαίος Ιταλός τερματοφύλακας μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του και για 4η φορά, καθώς στο 90′ ο Μάρκο Ασένσιο με κοντινό πλασέ από πάσα του Μαρσέλο διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sport24.gr