Και πάλι καλά να λέμε! Μία μόλις εβδομάδα πριν την έναρξη, έγινε γνωστό το πρόγραμμα της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Ads

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση αφού ξεπεράστηκε ο σκόπελος την άρνησης υπογραφής της προκήρυξης του πρωταθλήματος, από τις ΠΑΕ που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ομάδες ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Βόλο, Λαμία και Απόλλωνα που δεν είχαν κλείσει σε κάποιο κανάλι και τελικά ήρθαν σε συμφωνία με τη Nova για την παραχώρηση των δικαιωμάτων τους.

Το πρόγραμμα της φετινής Super League προέκυψε σήμερα από την ηλεκτρονική κλήρωση που είχε τα προβλήματα της, κυρίως σε ότι αφορά την live streaming μετάδοση.

Καταρχήν το Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφάσισε ότι και το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21 θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή play-off και play-out.

Ads

Ειδικότερα, ο πρωταθλητής της σεζόν 2020-21, καθώς και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, θα προκύψουν μέσα από την διαδικασία των play-off, όπου θα λάβουν μέρος οι ομάδες που στην κανονική περίοδο τερμάτισαν στις θέσεις 1 έως 6.

Αντίστοιχα, θα διεξαχθούν play-out για τις θέσεις 7 έως 14, με τον τελευταίο ή τους δύο τελευταίους να υποβιβάζονται απ’ ευθείας ή τον προτελευταίο να δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2. Όπως και πέρσι, τα play-off θα παίζονται μέσα-έξω σε 10 αγωνιστικές, ενώ τα play-out θα είναι μονά.

Είναι σαφές πως αυτό το format που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2019-20, κρίθηκε άκρως επιτυχημένο, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη υπό εξαιρετικά αντίξοες και προβληματικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού.

Στο πρόγραμμα της πρεμιέρας τοποθετήθηκε (όπως αναμενόταν) το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που θα γίνει στις 16/12 (εξαιτίας του μεταξύ τους τελικού Κυπέλλου).

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Δύσκολη έξοδο για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη και εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ για τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνει η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος (όπου ορίστηκε επίσης το ΑΕΚ-Ολυμπιακός). Υπενθυμίζεται ότι η σέντρα θα γίνει το Σάββατο, 12/9, με πιθανότατο ωστόσο το ενδεχόμενο ο εναρκτήριος αγώνας του «δικεφάλου του Βορρά» να οριστεί μια μέρα νωρίτερα (ώστε να διευκολυνθεί ενόψει του ματς με την Μπενφίκα).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα
Άρης-Λαμία
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός
Ατρόμητος-Βόλος
ΟΦΗ-Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Τα ντέρμπι της Super League

Στριμωγμένα σε κοντινό χρονικό διάστημα είναι όλα σχεδόν τα ντέρμπι του πρωταθλήματος, που ξεκινούν την 5η αγωνιστική (όταν η «Ένωση» θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ), με κάθε Σ/Κ να έχει σχεδόν από ένα.

Θεωρητικά η Super League ξεκινά με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αλλά είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο ματς (εξαιτίας της διεξαγωγής του μεταξύ τους τελικού Κυπέλλου στις 12/9) θα γίνει στις 16/12.
Αναλυτικά τα ντέρμπι

  • 1η αγωνιστική  ΑΕΚ-Ολυμπιακός
  • 5η αγωνιστική  ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
  • 6η αγωνιστική  ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
  • 8η αγωνιστική  Άρης-ΑΕΚ
  • 9η αγωνιστική  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
  • 10η αγωνιστική  Άρης-Ολυμπιακός
  • 11η αγωνιστική  ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
  • 12η αγωνιστική  Άρης-ΠΑΟΚ
  • 13η αγωνιστική  ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Δεκτό εν μέρει έγινε το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης να μπει καθυστερημένα στο πρωτάθλημα, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να εξαιρείται από τα τρία πρώτα ματς (που θα οριστούν σε άλλες ημερομηνίες), ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τον ΠΑΣ στις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Ως γνωστόν, η ΠΑΕ της Ριζούπολης είχε ζητήσει να μην αγωνιστεί στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ώστε να έχει χρόνο για προετοιμασία και μεταγραφές (δεδομένου ότι έπαιξε στο μπαράζ).

Δείτε αναλυτικά όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος στους παρακάτω πίνακες

image

image