Στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, που θύμιζε λίμνη λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, Αστέρας και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0, στην τελευταία (13η) αγωνιστική του Α΄γύρου της Super League 1.

Ads

Και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για γκολ, προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά τελικά έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που ευνοεί τον Ολυμπιακό και «στριμώχνει» περισσότερο την Ένωση που προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στην κορυφή.

Σε σύστημα, το οποίο ήταν πιο πολύ 4-4-2, Ο Τσιφτσής ήταν στο τέρμα, οι Γκαρθία, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα και Κρέσπι στο κέντρο, ενώ ο Σονί πλαισίωνε τον Μπαράλες.

Σταθερά με 4-2-3-1 η ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας στο τέρμα, Μισελέν δεξά και Μοχαμαντί αριστερά, Βράνιες, και Τζαβέλλας στα στόπερ, Σιμάνσκι και Σιμόες στα χαφ, Μάνταλος, Άμραμπατ και Τσούμπερ η τριάδα πίσω από τον Αραούχο.

Ads

Το ματς της Τρίπολης ήταν αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η οποία μετέτρεψε σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο. Με αποτέλεσμα σε ένα σημαντικό διάστημα να μην παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά κλωτσοσκούφι, έχοντας παράλληλα αρκετές δυνατές μονομαχίες.

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, δείχνοντας να προσαρμόζεται καλύτερα και νωρίτερα στις δυσκολίες του αγώνα.

Στο 12’ ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του έπειτα από τσεκάρισμα στο VAR. Φάνηκε από το replay ότι πράγματι δεν ήταν πέναλτι, καθώς φαίνεται να βρίσκει μπάλα ο Πορτογάλος, αν και η λήψη λόγω της βροχής δεν βοήθησε.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 25’ και ήταν και μεγάλη, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο υπήρχαν μόνο ημιτελείς προσπάθειες. Ο Αστέρας άγγιξε το 1-0, με τον προωθημένο Χριστόπουλο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κόρνερ.

Η ΑΕΚ απάντησε στις φάσεις πέντε λεπτά μετά, με τον Άμραμπατ, ο οποίος ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες πρωτοβουλίες (ο Τσούμπερ ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα) από τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο μέρος. Έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να περάσει και τον Τσιφτσή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μπλόκαρε την μπάλα.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν έγινε κάποια καλή φάση, με τον Γιαννίκη να μετατρέπει ουσιαστικά το σύστημα σε 4-4-2, πλαισιώνοντας τον Αραούχο με τον Άμραμπατ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 68ο λεπτό. Ο Άλβαρες είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή με τον Τσιντώτα να παραχωρεί κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει με διπλή ευκαιρία.

Αρχικά ο Αραούχο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζαβέλλας είδε την μπάλα να του στρώνεται στα καρέ και έπιασε το σουτ, ωστόσο ο Τσιφτσής, απομάκρυνε.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμη καλή ευκαιρία, ωστόσο το σου του Κρεσπί στο 82ο λεπτό, έπειτα από προβολή του Σονί που κόπηκε από τον Βράνιες, πήγε στο κεφάλι του Τσιντώτα, ενώ ο Τζαβέλλας σκόραρε στο 86ο λεπτό, από αντικανονική θέση. Ένα μακρινό σουτ του Γκαρθία δεν βρήκε στόχο στις καθυστερήσεις.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (90’+4’ Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (70’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69’ Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (87’ Καρμόνα), Σονί (87’ Μπενίτο), Μπαράλες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (61’ Σάκχοφ), Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (73’ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αραούχο

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής), Σπυρόπουλος Παντελής (Ανατ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας) 

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα