Την παραπομπή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην Οικονομική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής αποφάσισε η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Euroleague, για πιθανή παραβίαση των κανονισμών του financial fair-play. Η οριστική απόφαση αναμένεται μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών και κατά την περίοδο αυτή στους «ερυθρόλευκους» επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών.

Ads

Στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague αναφέρεται επίσης ότι συνεχίζεται παρόμοιος έλεγχος και για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Euroleague (Euroleague Basketball Management Control Commission) παρέπεμψε τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Finance Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Ads

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός η απόφαση της Euroleague να την παραπέμψει στην Οικονομική Επιτροπή και να της επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών, λόγω πιθανής παραβίασης των κανονισμών της διοργάνωσης περί financial fair-play. Από τους «ερυθρόλευκους» επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, ζητώντας την άμεση άρση της απαγόρευσης μεταγραφών.

Η ενημέρωση της ομάδας αναφέρει:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έστειλε επιστολή στην Euroleague ζητώντας την άμεση άρση του Ban αφού δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα της ομάδας και ζητά να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Euroleague για να μη δημιουργούνται τέτοια θέματα».