Τη λύση της διακοπής όλων των πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στον Αλέξη Τσίπρα που θα συναντήσει σήμερα. Αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στα ματς Παναθηναικός – Ολυμπιακός και ΑΕΛ- Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκα, την Τρίτη.

Ads

«Η πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα λάβει μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα», διαμήνυσε νωρίτερα μιλώντας στον Σκάι, ο Σταύρος Κοντονής.

«Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, αυτά που συνέβησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεπέρασαν κάθε όριο» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Σχολιάζοντας το επεισόδιο μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου που σημειώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα, ο κ. Κοντονής έιπε  ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και διερωτήθηκε «ποιο το μήνυμα στην κοινωνία όταν οι διοικούντες στο ποδόσφαιρο συμπεριφέρονται έτσι».

Τη θέση του κ. Κοντονή περί διακοπής των διοργανώσεων στηρίζει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ads

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί (ώρα 13:00) με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκα και τη Football League, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, αν δεν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.