Η Βαλένθια έμεινε ζωντανή νικώντας με 3-1 την Λεβερκούζεν, ενώ η Γκενκ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Τσέλσι. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-0 την Πλζεν με χατ-τρικ του Μέσι και προκρίθηκε στους “16” μαζί με την Μίλαν, η οποία έμεινε στο 1-1 με την ΜΠΑΤΕ. Η Άρσεναλ δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Μαρσέιγ στο Λονδίνο, ενώ το απίστευτο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 την Πόρτο και πλέον βλέπει την ιστορική πρόκριση στους “16” να μην μοιάζει με όνειρο.

Ads

Άρσεναλ – Μαρσέιγ 0-0
 
Γήπεδο: “Έμιρεϊτς”, Λονδίνο
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)
 
Η Μαρσέιγ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά, με τον Τζόρνταν Αγιού να χάνει ευκαιρία στο 1′, τον Αντρέ Αγιού στο 8′ και τον Βαλμπουενά στο 15′. Στο 20′ ήρθε η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για την Άρσεναλ, με τον Μανταντά να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Γουόλκοτ, ενώ στο 22′ ο Ράμσεϊ αστόχησε από κοντά. Το σουτ του Ρεμί στο 24′ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 29′ ο Μανταντά απέκρουσε ξανά, αυτήν την φορά σουτ του Ζερβινιό. Το πρώτο ημίχρονο είχε πολλές φάσεις, όχι όμως και το δεύτερο, παρά το γεγονός πως πέρασε και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι στο ματς.
 
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Ράμσεϊ (66′ Ροζίτσκι), Γουόλκοτ, Ζερβινιό (77′ Αρσάβιν), Τσου-Γιουνγκ Παρκ (62′ Φαν Πέρσι).
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Φανί, Ντιαβαρά, Ν’Κουλού, Μορέλ, Αλού Ντιαρά, Μπενουά Σεϊρού, Βαλμπουενά (74′ Λούτσο Γκονσάλες), Τζόρνταν Αγιού (84′ Ζινιάκ), Αντρέ Αγιού, Ρεμί (68′ Αμαλφιτανό).

 

 
Η βαθμολογία
 
1. Άρσεναλ 8 (4-2)
2. Μαρσέιγ 7 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 4 (3-7)
4. Ολυμπιακός 3 (4-5)

Ads

Βαλένθια – Λεβερκούζεν 3-1

 
Σκόρερς: 1′ Ζόνας, 65′ Σολδάδο, 75′ Ραμί / 31′ Κίσλινγκ
Γήπεδο: “Μεστάγια”, Βαλένθια
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
 
Μόλις στο 1ο λεπτό και συγκεκριμένα μετά από 11 δευτερόλεπτα η Βαλένθια άνοιξε το σκορ με τον Ζόνας, μετά το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Μπάγερ, Μπερντ Λένο. Μετά την σέντρα η μπάλα γύρισε στον Λένο, ο οποίος απέτυχε να κάνει βολέ και έδωσε την μπάλα στον Ζόνας λίγο έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος στράικερ έκανε εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό και έκανε το 1-0 για τις “νυχτερίδες”. Η απάντηση από την ομάδα της Λεβερκούζεν ήρθε στο 31′, με την καρφωτή κεφαλιά του Στέφαν Κίσλινγκ έπειτα από την σέντρα από αριστερά του Μίχαελ Μπάλακ. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ισπανούς στο 65′ με φανταστικό “τακουνάκι”, έπειτα από σέντρα του Ζερεμί Ματιέ από αριστερά, ενώ ο Αντίλ Ραμί στο 75′ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Βαλένθια.
 
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Βίκτορ Ρουΐθ, Ραμί, Ματιέ, Μεχμέτ Τοπάλ, Μπανέγκα (24′ Αλμέρτο Κόστα), Πάμπλο Ερνάντεθ, Φεγκουλί (59′ Φεγκουλί), Ζόνας (74′ Χόρντι Άλμπα), Σολδάδο.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Τοπράκ, Μίρνε Φρίντριχ, Κάντλετς, Λαρς Μπέντερ (79′ Ράιναρτς), Ρόλφες, Μπάλακ, Σαμ (74′ Γιόργκενσεν), Κίσλινγκ (77′ Ντερντιγιόκ), Σέρλε.
 

 
Γκενκ – Τσέλσι 1-1
 
Σκόρερς: 61′ Βόσεν / 26′ Ραμίρες
Γήπεδο: “Κρίσταλ Αρένα”, Γκενκ
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
 
Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 26′ με το εξαιρετικό γκολ Ραμίρες, ο οποίος άλλαξε άψογα την μπάλα με τον Φερνάντο Τόρες, σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέτελες για το 0-1. Ο Ραμίρες πανηγύρισε χορεύοντας με τον Νταβίντ Λουΐζ, ο οποίος είχε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τις επιτυχίες των Άγγλων στο 40′, καθώς εκτέλεσε πέναλτι (χέρι του Μπάφελ), αλλά ο Κέτελες απέκρουσε. Η απόκρουση αυτού του πέναλτι αποδείχθηκε πολύ σημαντική, καθώς κράτησε την Γκενκ στο ματς και η πρωταθλήτρια Βελγιού κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 61′ ο Γέλε Βόσεν ήταν αυτός που έκανε το 1-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ με κοντινό πλασέ, έπειτα από την σέντρα του Φαμπιάν Καμούς από αριστερά.
 
ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Βάντεν Μπόρε, Χάιλαντ, Νάντσον, Νγκόνγκσα, Τόζερ, Καμούς, Μπάφελ (69′ Νταμπασίνζε), Ντε Μπράινε, Βόσεν (87′ Μπαρντά), Κένεντι Νουάνγκανγκα (82′ Λιμπόμπ).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ, Οριόλ Ρομέου (77′ Μάτα), Ραμίρες (66′ Λάμπαρντ), Ραούλ Μεϊρέλες, Μαλουντά, Ανελκά (66′ Στάριντζ), Τόρες.
 

 
Η βαθμολογία
 
1. Τσέλσι 8 (9-2)
2. Λεβερκούζεν 6 (5-6)
3. Βαλένθια 5 (5-4)
4. Γκενκ 2 (1-8)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ – Μίλαν 1-1
 
Σκόρερς: 55′ πέν. Μπρεσάν / 22′ Ιμπραχίμοβιτς
Γήπεδο: “Στάντιον Ντινάμα”, Μινσκ
Διαιτητής: Πέτερ Ράσμουσεν (Δανία)
 
Η Μίλαν άνοιξε το σκορ στο 22′ με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και το γκολ φυσικά αφιερώθηκε στον Αντόνιο Κασάνο, με τον Μπόατενγκ να δείχνει την 2η φανέλα που φορούσε από μέσα με το όνομα του Ιταλού στράικερ. Ο Ιμπραχίμοβιτς στο κέντρο του γηπέδου έκλεψε την μπάλα από τον Λιχταρόβιτς και ο Ρομπίνιο έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Σουηδό και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το 3ο του τέρμα στην διοργάνωση. Το επόμενο λεπτό ο Κρίστιαν Αμπιάτι έσωσε τους “ροσονέρι” με εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Σκάβις. Στο 39′ ο Ρομπίνιο από κλέψιμο του Αμπροζίνι έκανε το “1-2” και έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον τερματοφύλακα, πλάσαρε από πλάγια, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ. Οι Λευκορώσοι ισοφάρισαν σε 1-1 με την εκτέλεση πέναλτι του Ρενάν Μπρεσάν στο 55′, πέναλτι που δεν έκανε βέβαια ο Αμπάτε στον Κοντσεβόι, αλλά ο διαιτητής το έδωσε. Η Μίλαν έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπόατενγκ, ενώ και η ΜΠΑΤΕ είχε φάσεις να πάρει το ματς, ενώ οι Ιταλοί θα εξασφαλίσουν πρόκριση μαζί με την Μπαρτσελόνα, αν αυτή νικήσει την Βικτόρια Πλζεν αργότερα.
 
ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Ραντγκόβ, Μπορντάτσεβ, Σίμιτς, Βολόντκο, Λιχταρόβιτς (63′ Ολεχνόβιτς), Κοντσεβόι (84′ Γκορντεϊτσούκ), Ρενάν Μπρεσάν, Μπάγκα (76′ Παβλόβ), Σκάβις.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (67′ Μπονέρα), Τιάγκο Σίλβα, Ταΐβο, Αμπροζίνι, Ακουϊλάνι (69′ Ζέεντορφ), Νοτσερίνο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Ρομπίνιο (83′ Σιμόνε Γκαντζ), Ιμπραχίμοβιτς.
 

 

Βικτόρια Πλζεν – Μπαρτσελόνα 0-4
 
Σκόρερς: 24′ πέν., 45’+2 και 92′ Μέσι, 72′ Φάμπρεγκας
Γήπεδο: “Σίνοτ Τιπ Αρένα”, Πράγα
Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκεχοφερ (Αυστρία)
 
Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 24′ με εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο το 200ό του γκολ με τους “μπλαουγκράνα”. Ο Μέσι ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Μάριαν Τσιζόβσκι, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το 201ο γκολ για τον Μέσι ήρθε στο 45’+2, κάνοντας το 2-0 με κοντινό πλασέ, αφού άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Αντριάνο. Ο Σεσκ Φάμπρεγκας επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και σκόραρε στο 72′ με κεφαλιά από σέντρα του Ισαάκ Κουένκα, ενώ ο Λιονέλ Μέσι στο 92′ διαμόρφωσε το τελικό 0-4, συμπληρώνοντας το χατ-τρικ του. Την ασίστ έκανε ο Ζεράρ Πικέ με εξαιρετικό “τακουνάκι”, ενώ πλέον ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα.
 
ΠΛΖΕΝ: Πάβλικ, Λιμπέρσκι, Γιράνεκ, Τσισόβσκι, Ραϊτόραλ, Κόλαρ (68′ Ντούρις), Μπίστρον, Πετρζέλα, Πίλαρ, Χόρβατ (78′ Ρέζνικ), Μπάκος (24′ Σεβίνσκι).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ:  Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες (71′ Μάξουελ), Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (73′ Αλέξις Σάντσες), Μπουσκέτς (65′ Κεϊτά), Τιάγκο Αλκάνταρα, Φάμπρεγκας, Κουένκα, Αντριάνο, Μέσι.

 
 
Η βαθμολογία
 
1. Μπαρτσελόνα 10 (13-2)
2. Μίλαν 8 (7-3)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2 (2-9)
4. Βικτόρια Πλζεν 1 (1-9)

ΑΠΟΕΛ – Πόρτο 2-1
 
Σκόρερς: 42′ πέν. Αΐλτον, 90′ Μαντούκα / 89′ πέν. Χουλκ
Γήπεδο: “ΓΣΠ”, Λευκωσία
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
 
Ο Αΐλτον με κεφαλιά είχε δοκάρι 20′, αλλά στο 42′ με το 3ο του γκολ στο Champions League το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο “ΓΣΠ”. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κέρδισε το πέναλτι από τον Μανγκαλά, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και νίκησε από τα βήματα τον Έλτον για το 1-0. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τους Κύπριους και η μεγάλη νίκη φαινόταν κοντά, ο Χάμες Ροντρίγκες με μια καλή… βουτιά στην περιοχή κέρδισε πέναλτι στο 88′ και ο Χουλκ ισοφάρισε από τα 11′ βήματα σε 1-1 (89′). Ένας 3ος βραζιλιάνος, ο Γκουστάβο Μαντούκα, στην επόμενη φάση κατάφερε να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να χαρίσει την νίκη στο ΑΠΟΕΛ στο 90′, από μπαλιά του Κώστα Χαραλαμπίδη, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Εστέμπαν Σολάρι. Τα νεύρα ήταν πολλά στις τάξεις της Πόρτο και ο Χουλκ, με το ξανθό του μαλλί, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και επιτέθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης! Θυμίζουμε πως το ΑΠΟΕΛ είχε νικήσει και την Ζενίτ στο “ΓΣΠ”, ενώ έχει πάρει ισοπαλίες στην έδρα της Πόρτο και της Σαχτάρ.
 
ΑΠΟΕΛ:  Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Σολωμού, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (91′ Αλεξάνδρου), Τρίτσκοβσκι (85′ Εστέμπαν Σολάρι), Αΐλτον (77′ Γιάχιτς).
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Φουσίλε, Ρολάντο, Μανγκαλά, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (60′ Γκουαρίν), Μπελούστσι (76′ Ντεφούρ), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ, Σιλβέστρε Βαρέλα (60′ Χάμες Ροντρίγκες), Κλέμπερ.
 

 
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
 
Σκόρερ: 45’+1 Λόμπερτς
Γήπεδο: “Πετρόβσκι”, Αγία Πετρούπολη
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
 
Ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ, Ολεξάντρ Ρίμπκα, έκανε εντυπωσιακή διπλή απόκρουση σε σουτ των Ντενισόβ και Ζιριανόβ στο 30′ και μάλιστα αυτό του δεύτερου ήταν από πολύ κοντινή απόσταση. Έσωσε ξανά την ομάδα του σε κεφαλιά του Μπουχαρόβ στο 40′, αλλά σε νέο κοντινό σουτ του ίδιου στο 45′, αλλά στο 45’+1 δεν τα κατάφερε ξανά και οι Ρώσοι έκαναν το 1-0 με τον Λόμπερτς. Από κόρνερ του Ζιριανόβ ο Λόμπερτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον μέχρι τότε ανίκητο, Ρίμπκα και η Ζενίτ άνοιξε το σκορ. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρχαν πολλές φάσεις, η Ζενίτ πήρε αυτό που ήθελε και έφτασε τους 7 βαθμούς έχοντας χάσει μόνο από το ΑΠΟΕΛ, ενώ η Σαχτάρ έχει μόνο 2 βαθμούς.
 
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Φαϊζούλιν, Ζιριανόβ, Ντενισόβ, Σιροκόβ, Ντάνι (85′ Λάζοβιτς), Μπουχαρόβ (81′ Σεμάκ).
ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Χούμπσμαν, Μχιταριάν, Άλεξ Τεϊσέρα (68′ Ντόουγκλας Κόστα), Ουΐλιαν, Εντουάρντο, Λουΐζ Αντριάνο (77′ Σελεζνιόβ).
 

 
Η βαθμολογία
 
1. ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)
2. Ζενίτ 7 (7-5)
3. Πόρτο 4 (5-7)
4. Σαχτάρ 2 (4-6)
 
Πηγή: sport 24