Η Ρεάλ όχι μόνο πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στην Ατλέτικο αλλά το έκανε και με… στιλ. Διαβάστε για τα τρομερά ρεκόρ που έσπασε η “βασίλισα” αλλά και οι Κ. Ρονάλντο και Ίκερ Κασίγιας.

Ads
 
ρη στο 3-0 του πρώτου ημιτελικού στο Μπερναμπέου αλλά και τις σημαντικές απουσίες της Ατλέτικο στη ρεβάνς (νοκ-άουτ οι Ντιέγκο Κόστα, Νταβίντ Βίγια και Τιμπό Κουρτουά), η Ρεάλ ήταν εξ’αρχής το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο φρόντισε να δώσει τέλος στην όποια αγωνία από το ξεκίνημα.
 
Οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ κέρδισαν δύο πέναλτι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, με τον νικητή της Χρυσής Μπάλας για το 2013 να αναλαμβάνει και τις δύο εκτελέσεις και να νικάει ισάριθμες φορές τον Αρανθουμπία για να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη συνέχεια του ημιτελικού.

image
 

Με τα δύο αυτά γκολ μάλιστα ο CR7 έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 90 ολόκληρα χρόνια ο οποίος σκοράρει δύο φορές από την άσπρη βούλα πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού: ο προηγούμενος ήταν ο Φέλιξ Κουεσάδα, στις 6 Ιανουαρίου 1924 απέναντι στην C.Regional.

Επιλέον, ο Πορτογάλος έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης των “μερένγκες” που πετυχαίνει δύο γκολ εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης στα πρώτα 17 λεπτά, με τους προηγούμενους τέσσεις να είναι κατά σειρά οι Σάουρα (1913), Πετίτ (1914), Μπερναμπέου (1915) και Βάθκεθ (1990).

Ads

Φυσικά, το γεγονός ότι η Ρεάλ δεν δέχτηκε γκολ της επέτρεψε να γράψει ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στα 111 χρόνια ύπαρξης του Copa del Rey η οποία διατήρησε ανέπαφη την εστία της για 8 συνεχόμενα παιχνίδια και η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό χωρίς να δεχτεί γκολ από το… 1916!

image
 

Οι Μαδριλένοι έσπασαν επίσης το απόλυτο ρεκόρ που κρατούσε η Μπαρτσελόνα στην ιστορία του Κυπέλλου Ισπανίας, η οποία είχε κρατήσει το μηδέν στην εστία της για 696 λεπτά (το 1989 με τερματοφύλακες Θουμπιθαρέτα και Ουνθουέ) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Κασίγιας έχει να δεχτεί γκολ πάνω από 15 ώρες στο Κύπελλο.

Φυσικά πρόκειται για ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, με τον τελευταίο που κατάφερε να νικήσει τον αρχηγό των “μερένγκες” να είναι ο Μιράντα που πέτυχε το νικητήριο γκολ της Ατλέτικο στον περυσινό τελικό των δύο ομάδων στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”…

Ατλέτικο – Ρεάλ (0-2)

Πηγή: sport 24