Με το δεξί μπήκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο κυπριακές ομάδες, καθώς η ΑΕΛ επιβλήθηκε εντός έδρας με 1-0 της Ζενίτ, ενώ το ΑΠΟΕΛ αν και έχανε με 2-0 έκανε την ανατροπή και απέσπασε την ισοπαλία από την Ελσίνκι στη Φινλανδία. Η Λέγκια Βαρσοβίας διέσυρε με 4-1 την Σέλτικ, αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα. Δείτε τι έγινε σε όλα τα παιχνίδια.

Ads

Το πρώτο βήμα έγινε

Στη Λάρνακα, το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη φιλοξενούμενη ομάδα της Ζενίτ, καθώς οι Ρώσοι πότε με τον Ντάνι και πότε με τον Χούλκ έφταναν συχνά-πυκνά στην εστία της ΑΕΛ, αλλά έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Φεγκρούς.

Κερζάκοβ και Βίτσελ έβλεπαν τις εμπνεύσεις τους να μην βρίσκουν στόχο, μέχρι να έρθει στο 64′ ο Γκιγκίεβιτς  με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, στο “Α. Παπαδόπουλος”.
 
Τα πράγματα αποποιήθηκαν τρία λεπτά μετά το γκολ της ΑΕΛ, καθώς ο Βιτσέλ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης με αριθμητικό μειονέκτημα. Ελαφρύ προβάδισμα για την κυπριακή ομάδα στη δύσκολη ρεβάνς, στη Ρωσία.

Έκανε την ανατροπή και ορίζει τη μοίρα του

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε μουδιασμένο στον αγωνιστικό χώρο της φινλανδικής πρωτεύουσας, Ελσίνκι, απέναντι στη γηπεδούχο HJK. Την αργοπορία της κυπριακής ομάδας να μπει σε ρυθμούς αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν οι Φινλανδοί που άνοιξαν το σκορ έντεκα λεπτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Σάβατζ. Στη συνέχεια το ΑΠΟΕΛ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, αλλά σκόνταψε πάνω στον παράγοντα ατυχία.

Ads

Δύο δοκάρια, το πρώτο μετά από σέντρα του Σέρζιο και το δεύτερο μετά από κεφαλιά του Καρλάο, κράτησαν το διαμορφωθέν σκορ. Ένα άστοχο μαρκάρισμα του Καρλάο, έδωσε την ευκαιρία στην Ελσίνκι να κερδίσει πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Σάβατς διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.
 
Η αποβολή του Κάντζι από την πλευρά των γηπεδούχων, έδωσε μέτρα στους Κύπριους μετά το 52′. Η αριθμητική υπεροχή καρποφόρησε για το ΑΠΟΕΛ στο 72′ με τον Αργεντινό επιθετικό, Τόμας ντε Βινσέντι. Και μετά από τέσσερα λεπτά, πριν οι Φινλανδοί καλά – καλά συνέλθουν ο Σέρινταν με κεφαλιά θα ισοφαρίσει για το ΑΠΟΕΛ, αλλάζοντας τελείως το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Μία φανταστική ανατροπή για το ΑΠΟΕΛ, που τώρα μπορεί να ορίσει το ίδιο τη μοίρα του και να πάρει την πρόκριση στον επαναληπτικό.

 
Απόδραση για Λιλ, Μπεσίκτας και Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι μεγάλες εκτός έδρας νίκες των Λιλ και Μπεσίκτας στις έδρες των Γκρασχόπερ, Φέγενοορντ και Άλμποργκ αντίστοιχα αλλά και αυτή της Καραμπάγκ εντός έδρας απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Το Ντνίπρο – Κοπεγχάγη έμεινε στο 0-0, αν και οι σκηνές βίας που προκάλεσαν οι Ουκρανοί οπαδοί, έκλεψαν δυστυχώς την παράσταση.

Χωρίς γκολ το παιχνίδι και στη Βουλγαρία ανάμεσα σε Λουντογκόρετς και Παρτιζάν. Στο τέλος η Μάριμπορ νίκησε με 1-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μεγάλη νίκη της Λέγκια Βαρσοβίας επί της Σέλτικ με 4-1 που έχασε και δύο πέναλτι και τεράστιο προβάδισμα για τους Πολωνούς που βάζουν δύσκολα ενόψει της ρεβάνς στη Σκωτία.

Τα γκολ από τις αναμετρήσεις του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ:

Ακτόμπε – Στεάουα Βουκουρεστίου (2-2)



Καραμπάγκ – Ζάλτσμπουργκ 2-1



Ντνίπρο – Κοπεγχάγη 0-0

Γκρασχόπερ – Λιλ 0-2

Φέγενοορντ – Μπεσίκτας 1-2



 
Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0

Άλμποργκ – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0-1



Μάριμπορ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0



 
Λέγκια – Σέλτικ 4-1



 
Το πρόγραμμα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τρίτη 29/7/2014
Σπάρτα Πράγας – Μάλμε 4-2
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Σερίφ Τιρασπόλ 2-1
Ντέμπρετσεν – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-0

Τετάρτη 30/7/2014
Ακτόμπε – Στεάουα Βουκουρεστίου 2-2
Καραμπάγκ – Ζάλτσμπουργκ 2-1
ΑΕ Λεμεσού – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0
Ελσίνκι – ΑΠΟΕΛ 2-2
Ντνίπρο – Κοπεγχάγη 0-0
Γκρασχόπερ – Λιλ 0-2
Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0
Φέγενοορντ – Μπεσίκτας 1-2
Λουντογκόρετς – Παρτίζαν 0-0
Όλμποργκ – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0-1
Λέγκια – Σέλτικ 4-1
Μάριμπορ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0

Sport 24