Στο μικροσκόπιο του Sport24.gr μπαίνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ποια η φιλοσοφία του και τι είδους άνθρωπος είναι… Μιλάνε οι Μαλάκος, Αριγκμπάμπου, Μπατής, Ξανθόπουλος, Σαρικόπουλος.

Ads

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε το “χρίσμα” και θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια, κάνοντας το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Το Sport24.gr “σκιαγραφεί” μέσω ανθρώπων που τον γνωρίζουν, τον κόουτς και άνθρωπο Γιώργο Μπαρτζώκα, σε μία προσπάθεια να σας τον παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο αντικειμενικά γίνεται. 

Ο Γιώργος Μαλάκος, ο Μάριος Μπατής, ο Στεφάν Αριγκμπάμπου, ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Ζήσης Σαρικόπουλος μιλάνε για τον νέο προπονητής του Ολυμπιακού…

Ads

image

Μπατής: “Ζει για το μπάσκετ”

Ο Μάριος Μπατής συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην Ολίμπια Λάρισας, το Μαρούσι και τον Πανιώνιο και αυτό που μπορεί να πει με σιγουριά για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι πρόκειται για έναν δίκαιο προπονητή που δίνει ευκαιρίες…

“Έχουμε πέντε χρόνια συνεργασίας. Του χρωστάω πολλά. Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και πετυχημένη. Αξίζει τη νέα του θέση και με το παραπάνω μπορώ να πω. Έχει δείξει έργο όλα αυτά τα χρόνια και πραγματικά εύχομαι μόνο επιτυχίες στο νέο του ξεκίνημα. Μπράβο του!”, τόνισε ο Μάριος Μπατής και συνέχισε:

“Σαν προπονητή είναι πολύ καλός. Ανανεώνεται συνεχώς, ενημερώνεται και φέρνει καινούριες ιδέες στο άθλημα. Ζει για το μπάσκετ και είναι ένας μοντέρνος, σύγχρονος κόουτς.

Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι πρόκειται για έναν δίκαιο προπονητή. Δίνει σ’ όλους την ευκαιρία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και όχι μόνο μία ευκαιρία, αλλά περισσότερες. Έχει υπομονή.

Πιστεύω ότι ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια έδειξε μεγάλο έργο καθώς κατάφερε να βελτιώσει τα νέα παιδιά του Πανιωνίου, όπως ο Καββαδάς και ο Σαρικόπουλος και η ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές πορείες, παίζοντας και ωραίο μπάσκετ.

Είναι λογικό που ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε. Δεν είναι τυχαίο που πλέον θα κοουτσάρει τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης. Και πάλι, να έχει πολλές επιτυχίες, γιατί το αξίζει”

image

Μαλάκος: “Είναι κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ”

Πολύ χαρούμενος για την ανέλιξη του αδερφικού του φίλου και κουμπάρου, είναι ο Γιώργος Μαλάκος, ο πρώην πρόεδρος της Ολύμπια Λάρισας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που εμπιστεύτηκε το Γιώργο Μπαρτζώκα στη θέση του χεντ κόουτς.

“Είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ. Το ήθος και ο χαρακτήρας σε συνδυασμό με τις ικανότητές του, τον έφεραν ως εδώ. Πανάξια πήρε τη θέση του προπονητή του Ολυμπιακού και πραγματικά είναι μεγάλη χαρά για μένα που ο συγκεκριμένος είχε τέτοια εξέλιξη. Από όσες ομάδες πέρασε είχε εξαιρετικά αποτελέσματα”, τόνισε ο κ. Μαλάκος για να συνεχίσει:

“Εμπιστεύεται πολύ τους Έλληνες παίκτες και τους αναδεικνύει. Σε εμάς (σ.σ. Ολύμπια Λάρισας) έπαιξαν καλό μπάσκετ τόσο ο Τσιάρας, όσο και ο Πρίντεζης, ενώ στο Μαρούσι ξεχώρισαν οι Μαυροειδής και Καϊμακόγλου. Με όπλο του τη σκληρή δουλειά κατάφερε πολλά και πιστεύω ότι το άξιζε και με το παραπάνω το γεγονός ότι θα κάθεται στον πάγκο του πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης”.

Προφανώς, ο έμπειρος παράγοντας, είχε διαπιστώσει τις προπονητικές ικανότητες του Μπαρτζώκα όταν το καλοκαίρι του 2006 από ασίσταντ τον αναβάθμιζε σε χεντ κόουτς και δεν το αρνήθηκε… “Μας δικαίωσε η επιλογή μας αυτή.

Συζητούσαμε για το μπάσκετ κι έβλεπα ότι η οπτική γωνία με την οποία έβλεπε τα πράγματα ήταν εξαιρετική. Είχε φοβερή αντίληψη… Όταν εισηγήθηκε την απόκτηση του Γουόλς, ήταν σίγουρος πως θα “έβγαινε” στην ομάδα κι αν θυμάστε όντως ο παίκτης… έβγαλε μάτια. Το ίδιο και τον Κόρεϊ στον οποίο είχε πιστέψει πολύ.

Έχει καλή φιλοσοφία. Είναι πολύ εργατικός και γνωρίζει το αντικείμενο. Όλο το 24ωρο ασχολούνταν με την ομάδα και έψαχνε πάντα να βρει τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει. Επίσης ένα ακόμα υπέρ του είναι η σοβαρότητά του. Δεν ενθουσιάζεται και δεν απογοητεύεται εύκολα, έχει πείσμα, αλλά συνάμα είναι σεμνός και ταπεινός, κάτι που είναι σπάνιο στην εποχή μας.

Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο ότι επιλέχθηκε σε μία τόσο σημαντική θέση ένας άνθρωπος για τις ικανότητές του και όχι γιατί ήταν βαθιά χωμένος στα κυκλώματα του μπάσκετ”.

Τέλος, ο Γιώργος Μαλάκος ευχήθηκε στον Γιώργο Μπαρτζώκα να“…μακροημερεύσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό που άνθρωποι σαν τους αδερφούς Αγγελόπουλου που επενδύουν ακόμα χρήματα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε -όπως αντίστοιχα και οι αδερφοί Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό- τον εμπιστεύτηκαν. Ολόψυχα, του εύχομαι να έχει μόνο επιτυχίες”.

image

Ξανθόπουλος: “Πιστεύει στα νέα παιδιά”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, από την πλευρά του συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Πανιώνιο, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού.

Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός προπονητής και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος χωρίς απαραίτητα να βρίσκεται στην ομάδα. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Πιστεύει πάρα πολύ στα νέα παιδιά, στους νέους παίκτες και ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλά νέα παιδιά“, τόνισε αρχικά ο Ξανθόπουλος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο φυσικά θα είναι να διατηρήσει την ομάδα εκεί που βρίσκεται. Σε όποιον σύλλογο και να εργάστηκε πρόσφερε έργο και έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κόουτς καλή συνέχεια στην καριέρα του“.

image

Σαρικόπουλος: “Ευγενικός, επαγγελματίας, εξαιρετικός κόουτς”

Δύο χρόνια συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος όπως τόνισε μεταξύ άλλων μόνο καλύτερος έγινε υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή. “Συγχαρητήρια στον κόουτς, του αξίζουν. Έκανε πολύ καλές χρονιές τα τελευταία χρόνια και πραγματικά το άξιζε“, ανέφερε αρχικά ο Σαρικόπουλος και συμπλήρωσε:

Είναι πάντα ευγενικός, ευχάριστος και επαγγελματίας. Γνωρίζει πολλά για το μπάσκετ και τον θεωρώ έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Δούλεψε μαζί μου δύο χρόνια και αυτό που έχω να πω είναι ότι με βοήθησε και έγινα καλύτερος. Οι ομάδες του παίζουν όμορφο μπάσκετ, έχει συστήματα για όλους τους παίκτες και δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα.

Δουλεύει πολύ με τους νέους παίκτες και θέλει να τους βελτιώσει. Στον Πανιώνιο μας σκληραγώγησε και μας έμαθε πολλά για το μπάσκετ. Δίνει ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές της ομάδας. Συγχαρητήρια και πάλι στον κόουτς και να πάει ψηλά“.