Ιδανική πρεμιέρα για την ΑΕΚ, που με μεστή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, που ομόρφυνε λόγω της παρουσίας του Τσούμπερ στο δεύτερο, επικράτησε 3-0 του Ιωνικού στην πρεμιέρα και έκανε ποδαρικό με το «δεξί».

Ads

Έφτιαξε τη φάση του πέναλτι για το δεύτερο γκολ ο Τσούμπερ και σκόραρε το τρίτο, με τον Άμραμπατ να κάνει ντεμπούτο και αυτός με γκολ. Ο Λε Ταλέκ άνοιξε το σκορ από ασίστ Μάνταλου για την Ένωση, με τον Ιωνικό να παίζει από το 33’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρομαό.

Κρατάει το πρώτο 25λεπτο ο Ιωνικός που έφτιαξε τρεις κλασικές φάσεις με τον Τουράμ, αλλά δεν βρήκε εστία και στη συνέχεια έπαιξε φουλ αμυντικά λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος.

Με τον ΟΦΗ στην Κρήτη παίζει η ΑΕΚ τη δεύτερη αγωνιστική, υποδέχεται τον Άρη ο Ιωνικός.

Ads

Παραλίγο  «έμφραγμα» με το ξεκίνημα για την ΑΕΚ, αφού ούτε ένα λεπτό δεν είχε συμπληρωθεί και ο Τουράμ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά το τελείωμά του με το εξωτερικό ήταν κακό και δεν βρήκε εστία. Η φάση φάνηκε να λειτουργεί σαν «καμπανάκι» για τους γηπεδούχους, που στην πρώτη τους τελική στο 7ο λεπτό βρήκαν το γκολ.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Λε Ταλέκ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σάντσες και εκτέλεσε με κεφαλιά τον Χουτεσιώτη για το 1-0. Η ΑΕΚ είχε βρει το γρήγορο γκολ, αλλά και πάλι κινδύνεψε από τον Τουράμ.

Ο Βραζιλιάνος απείλησε στο 9’ με διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 17’ δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση, όντας αμαρκάριστος, με κεφαλιά χάνοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τουράμ είχε κάνει αισθητή την παρουσία του και «έδειξε» στον Μιλόγεβιτς τα προβλήματα στην αμυντική συμπεριφορά της Ένωσης.

Η ΑΕΚ ήταν φανερό πως είχε θέματα στην άμυνα, αλλά και στην ανάπτυξη αφού δυσκολευόταν να φτιάξει κλασικές φάσεις λόγω του τρόπου παιχνιδιού του Ιωνικού με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα.

Παρόλα αυτά, το έργο της έγινε ευκολότερο στο 33ο λεπτό όταν ο Ρομαό ανέτρεψε τον Άμραμπατ και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα, αφήνοντας με δέκα την ομάδα του. Λίγο αργότερα δε στο 43ο λεπτό, ο Άμραμπατ απείλησε με διαγώνιο σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε κρατώντας το 1-0 του ημιχρόνου.

Σιμάνσκι και Τσούμπερ πήραν τις θέσεις των Γαλανόπουλου και Τάνκοβιτς στην ανάπαυλα, με τον πρώτο να βοηθάει στις αναχαιτίσεις και στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον δεύτερο να δίνει στην ΑΕΚ το κάθετο παιχνίδι και το απρόβλεπτο.

Από δική του κάθετη ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Μύγα και κέρδισε το πέναλτι στο 61’, με τον Άμραμπατ να ευστοχεί στην εκτέλεση ένα λεπτό μετά για το 2-0.

Η ΑΕΚ είχε κέφια, έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και έβγαζε αυτοματισμούς στο χορτάρι, με τον Μισελέν να δίνει έτοιμο γκολ στον Τσούμπερ στο 64’ αλλά ο Ελβετός δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά ο Ελβετός «πήρε το αίμα του πίσω» μετά από τρία λεπτά, όταν έπαιξε το ένα-δύο με τον Μάνταλο και με ωραίο «ξερό» σουτ, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη για το 3-0, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση από όλο το γήπεδο.

Ο Ανσαριφάρντ πήρε και αυτός χρόνο αντί του Αραούχο, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα αλλά αποθεώθηκε επίσης, με την ΑΕΚ να ρίχνει το ρυθμό στη συνέχεια και να διαχειρίζεται το υπέρ της 3-0 ως το φινάλε του αγώνα.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (68′ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (68′ Γκαρσία), Αραούχο (76′ Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας (93′ Κωνσταντινίδης), Γκοτσούλιας, Ρομαό, Άοσμαν (68′ Κιάκος), Καμπράλ (79′ Ματσούκας), Λένις (68′ Ντάλσιο), Τουράμ (79′ Μάναλης)

Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)