Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός, δυναμικός και αποτελεσματικός στο β΄ημίχρονο, όπου με γκολ των Βαλμπουενά και Ρατζέλοβιτς  νίκησε 2-0  τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της Super League 1.

Ads

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, σε σχέση με το ματς στη Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, για τα playoffs του Europa League και με καλή ψυχολογία πλέον πάνε στη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης.

Ο Κάρλος Κορμπεράν (4-2-3-1) επέλεξε τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια και τους Σισέ-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, με τον Κούτρη αριστερό και τον Ανδρούτσο δεξί μπακ. Μπουχαλάκης και Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησαν σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Βαλμπουενά να είναι μπροστά τους. Ο Ντε λα Φουέντε βρέθηκε αριστερά στα εξτρέμ, δεξιά ο Ραντζέλοβιτς και στην κορυφής της επίθεσης ο Χασάν.

Από την άλλη πλευρά, ο Θανάσης Στάικος, ξεκίνησε με 4-3-3 και τον Πριόρ στην εστία. Παντελάκης και Εραμούσπε ήταν στα στόπερ, με τον Σόρια δεξιά και τον Κιάκο αριστερά στα μπακ. Σε τριάδα στα χαφ βρέθηκαν οι Λιάσος, Καραχάλιος και Μπιλμπάο, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κόντε, με τους Λώλη και Μορέιρα στα άκρα.

Ads

Ο Ολυμπιακός μπήκε «φουριόζος» στο παιχνίδι και μόλις στο 4′ έχασε τεράστια ευκαιρία. Συγκεκριμένα, μετά από κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς και πίεση του Αγκιμπού, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του ΠΑΣ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Γιαννιώτες καρδιοχτύπησαν πάλι, αφού η κεφαλιά του Χασάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πριόρ, με τον Αγκιμπού στη συνέχεια να μην βρίσκει στόχο με σουτ. Στο 8′ ο Γάλλος τερματοφύλακας κράτησε όρθια την ομάδα του, αφού είπε «όχι» σε κεφαλιά του Σισέ. Στο 11′ ο Κούτρης βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του δεν πήγε στα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα οι Ηπειρώτες κέρδιζαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βατσλίκ να διώχνει με τα πόδια σουτ του δραστήριου Κόντε. Το ματς όμως διακόπηκε για αρκετά λεπτά, όταν Χασάν και Παντελάκης χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι, με τον αμυντικό των φιλοξενουμένων να αποχωρεί με φορείο και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 35′.

Ο Ολυμπιακός είχε ναι μεν τον έλεγχο όμως η ομάδα του Στάικου κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και έτσι στο 45′, μετά από ένα μπέρδεμα, ο Μανωλάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ, πριν σωστά ακυρωθεί η φάση ως οφσάιντ. Η φάση διαρκείας στο φινάλε με Σισέ και Μπουχαλάκη δεν κατέληξε κάπου και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο Αγκιμπού με φαλτσαριστό σουτ απείλησε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον ΠΑΣ, με τον Ντε λα Φουέντε να «χορεύει» στο 54’ την άμυνα των φιλοξενούμενων και να κερδίζει ένα κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» το έψαχναν με… μανία και τελικά το βρήκαν στο 57’.

Μετά από σέντρα «διαβήτη» του Άβιλα, ο Βαλμπουενά πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πριόρ για το 1-0.

Οι Ηπειρώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο και αν δεν ήταν ο Σισέ στο 68’ να βοηθήσει τον Βατσλίκ να μπλοκάρει, η ομάδα του Κορμπεράν ίσως είχε πρόβλημα.

Τα πράγματα ωστόσο απλοποιήθηκαν τρομακτικά για τον Ολυμπιακό στο 74’. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Μασούρα, αυτός βρήκε τον Ραντζέλοβιτς μέσα στην περιοχή, με τον Σέρβο να εκτελεί τον Γάλλο γκολκίπερ από το ύψος του πέναλτι για το 2-0.

Από εκεί και μετά τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για κάτι καλύτερο, αλλά το αποτέλεσμα να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46′ Άβιλα), Μανωλάς (79′ Μπα), Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης (54′ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε (64′ Μασούρας)- Χασάν (54′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35′ Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (78′ Ριένστρα,)Λώλης (60′ Παμλίδης), Κόντε (78′ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (60′ Τζίμας)

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)