Μπορεί ο τίτλος του πρωταθλητή να έχει κριθεί εδώ και καιρό στην Premier League, με την Σίτι να παίρνει τα σκήπτρα από την Λίβερπουλ, ωστόσο η μάχη για τα εισιτήρια που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα δοθεί ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της επόμενης (38ης) και τελευταίας αγωνιστικής.

Ads

Από την Αγγλία θυμίζουμε, οι 4 πρώτοι πάνε στο Champions League, ο 5ος και ο 6ος πηγαίνουν στο Europa League, ενώ ο 7ος θα τσεκάρει το «εισιτήριο» για το Europa Conference League, τη νέα διοργάνωση της UEFA.

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει μία αγωνιστική πριν το τέλος την Κυριακή (23/5, 18:00):

Champions League: Έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η πρωταθλήτρια Σίτι και η Γιουνάιτεντ ως δεύτερη.

Ads

Τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια διεκδικούν Τσέλσι, Λίβερπουλ και Λέστερ, με την ομάδα του Κλοπ να κάνει φοβερό φίνις και τις άλλες δύο να δείχνουν αστάθεια.

Europa League: η Αγγλία βγάζει δύο ομάδες και η μάχη δίνεται ανάμεσα σε αυτή που θα μείνει εκτός Champions League και τις Γουέστ Χαμ, Τότεναμ και Έβερτον.

Europa Conference League: ένα εισιτήριο που διεκδικείται από Τότεναμ, Έβερτον, Άρσεναλ και μαθηματικά από την Λιντς αν συμβούν τρελοί κι απίθανοι συνδυασμοί.

Την τύχη στα χέρια της κρατάει η Λίβερπουλ για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Με την επικράτηση 3-0 επί της Μπέρνλι, η ομάδα του Κλοπ έχτισε σερί τεσσάρων νικών και σε συνδυασμό με την ήττα της Λέστερ από την Τσέλσι πάτησε τετράδα, έχοντας 66 βαθμούς.

Πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τη Λέστερ να υποδέχεται την Τότεναμ και τη Λίβερπουλ να φιλοξενεί στο «Άνφιλντ» την Κρίσταλ Πάλας.

Νίκη Ευρώπης με ανατροπή πέτυχε από την πλευρά της η Γουέστ Χαμ που στο φινάλε επικράτησε 2-1 της Γουεστ Μπρομ. Με τη νίκη της ομάδα του Μόγες βρίσκεται στην 6η θέση και έχει προβάδισμα για την πρόκριση στο Europa League, ενώ σφράγισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού ότι και να γίνει έχει κλειδώσει το εισιτήριο για το Conference League.

Η Τότεναμ κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να μην κρατάει την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική (23/05, 18:00), καθώς πηγαίνει στη Λέστερ, που «καίγεται» και θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στο Champions League.

Η Άρσεναλ να υποδέχεται την Μπράιτον στην τελευταία «στροφή» και η Έβερτον έχει δύσκολη αποστολή στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι -αλλά μιλάμε για την Premier League, όπου ΟΛΑ μπορούν να συμβούν.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής:

Τρίτη (18/5)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 1-1
(15′ Καβάνι – 75′ Μπράιαν)

Σαουθάμπτον-Λιντς 0-2
(73′ Μπάμφορντ, 90′ Ρόμπερτς)

Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι 3-2
(50′ Τοσάρ, 72′ Γουέμπστερ, 76΄Μπερν – 2′ Γκουντογκάν, 48′ Φόντεν)

Τσέλσι-Λέστερ 2-1
(47′ Ρίντιγκερ, 67′ πεν. Ζορζίνιο – 77′ Ιχεανάτσο)

Τετάρτη (19/5)

Έβερτον-Γουλβς 1-0
(48′ Ριτσάρλισvον)

Νιούκαστλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0
(45’+4′ Γουίλοκ)

Τότεναμ-Άστον Βίλα 1-2
(8′ Μπέρβαιν – 20′ αυτ. Ρεγκιλόν, 39′ Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 1-3
(62′ Μπεντέκε – 35′, 90’+5′ Πέπε, 90’+1′ Μαρτινέλι)

Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ 1-3
(27΄Σούτσεκ αυτ. – 45+1 Σούτσεκ, 82′ Ογκμπόνα, 88′ Αντόνιο)

Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-3
(43′ Φιρμίνο, 52′ Φίλιπς, 88′ Τσάμπερλεϊν)

Η βαθμολογία

image

Ο πίνακας των σκόρερ

image

Το πρόγραμμα της τελευταίας (38ης) αγωνιστικής:

Κυριακή (23/5, 18:00)

  • Άρσεναλ-Μπράιτον
  • Άστον Βίλα-Τσέλσι
  • Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον
  • Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Λέστερ-Τότεναμ
  • Λιντς-Γουέστ Μπρομ
  • Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας
  • Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι
  • Φούλαμ-Νιούκαστλ