Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε ουσιαστικά σήμερα για την εθνική γυναικών. Μετά την καλή προσπάθεια που συνοδεύτηκε δυστυχώς με ήττα από τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών η ομάδα του Γιώργου Μορφέση πήρε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.

Ads

 
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σαγκάης επικράτησε με 13-7 της Μεγάλης Βρετανίας για την 2η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Πλέον οι Ελληνίδες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ματς με τον Καναδά την Πέμπτη (25/7, 11.50) με στόχο την 2η θέση στον όμιλο, αφού οι Αμερικανίδες δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι μετά το πρώτο αναγνωριστικό ημίχρονο, η ελληνική ομάδα έκανε το… break στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου. Η μπάλα έφτασε στη φουνταριστό Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία με δύο γκολ (πέντε στο σύνολο μετά τον “άσφαιρο” πρώτο αγώνα) και ένα από την Άλκηστη Αβραμίδου, οι διεθνείς έκαναν το 6-3.

Ads

Στη συνέχεια δεν επέτρεψαν στις Βρετανίδες να πλησιάσουν πιο κοντά από τα δύο γκολ. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι διεθνείς εκμεταλλεύτηκαν όλα τα κενά στη βρετανική άμυνα και με πέντε γκολ και ένα σερί 3-0 στο φινάλε, διαμόρφωσαν το τελικό 13-7.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-5, 2-5

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ  (Π.Μετζ): Μόρις, Γουίλκοξ 1, Μακ Καν, Γκίμπσον-Μπιρν 2, Χόι, Νίξον, Γκίμπσον 2, Μάσγκροουβ, Έτιεμπετ, Γουινστάνλεϊ 1, Κλέιτον 1, Φάουλερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Β.Διαμαντοπούλου, Ψούνη, Μ.Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 5, Ρουμπέση, Κότσια, Μανωλιουδάκη 1, Ε.Πλευρίτου, Μπενέκου.

Πηγή: sport 24