Με αυτογκόλ στην εκπνοή του αγώνα (90+4′), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 τη Ριέκα, σε ένα παιχνίδι που με βάση την εικόνα του πάντως άξιζε πολλά περισσότερα. Τα πάντα ανοικτά πλέον για τη ρεβάνς της Κροατίας.

Ads

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες της Τούμπας να δίνει μια επιπλέον ώθηση στους γηπεδούχους. Η πρώτη φάση του ματς ήρθε στα 28 δευτερόλεπτα, με τον ορεξάτο – στα πρώτα λεπτά – Μπίσεσβαρ να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά.

Εννέα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζίφκοβιτς να απειλήσει, με την προσπάθειά του από μεγάλη απόσταση να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Πρσκάλο.

Οι Θεσσαλονικείς ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό, ωστόσο δυσκολευόντουσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Στο 17′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ριέκα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί μια τεράστια σωτήρια επέμβαση.

Ads

Το σουτ που επιχείρησε ο Τόμετσακ κόντραρε στον Βιεϊρίνια αλλάζοντας πορεία και πηγαίνοντας προς την εστία. Ο Έλληνας γκολκίπερ όμως με υπερένταση – και ενώ έκανε αντίθετη κίνηση – κατάφερε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Κροάτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Αμπέμ έπειτα από λάθος του Κούρτιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 30 ο Ροντρίγκο παραχώρησε τη θέση του στον Λούκας Τέιλορ, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Στο 33ο λεπτό ήρθε η ψυχρολουσία στην Τούμπα, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με υπέροχο συρτό σουτ του Λεπίνιτσα (0-1). Φάση η οποία προήλθε από ένα ακόμα λάθος του «Δικεφάλου του Βορρά» στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, αυτή τη φορά από τον Μπίσεσβαρ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν ο Σφιντέρσκι στόπαρε υποδειγματικά την μπάλα, γύρισε το κορμί του προς την εστία, όμως το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να αντιστρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στην ολική ανατροπή, πραγματοποιώντας ένα… τρελό τέταρτο στις αρχές της επανάληψης.

Σε αυτό το διάστημα κατέγραψαν επτά τελικές, με κύριους εκφραστές του Σφιντέρσκι, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ, ενώ τεράστια ευκαιρία είχε και ο Ελ Καντουρί στο 58′, καθώς δεν μπόρεσε να κάνει επαφή για χιλιοστά με την μπάλα από πλεονεκτική θέση έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια.

Μετά το 70′ και με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ακόμη το γκολ της ισοφάρισης, ο Λουτσέσκου προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του, ρίχνοντας και δεύτερο φορ δίπλα στον Σφιντέρσκι και συγκεκριμένα τον νεαρό Κούτσια ενώ προχώρησε και σε αλλαγή των άκρων, μετατοπίζοντας εκ νέου τον Καντουρί.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο Δικέφαλος επιδόθηκε σε ένα απίστευτο σφυροκόπημα της Ριέκα που προσπαθούσε να κρατήσει με νύχια και δόντια το προβάδισμα της.

Στο φινάλε όμως, δεν γινόταν να μην αποδοθεί στο ελάχιστο δικαιοσύν. Και αυτή ήρθε με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς μετά την εκτέλεση κόρνερ για το 1-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμ. Γκολ που σαφώς διατηρεί «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ και του επιτρέπει να διεκδικήσει στην Κροατία την πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο (31’ λ.τ. Τέιλορ), Κρέσπο, Βαρέλα, Σβαμπ, Κούρτιτς (90’ Καγκάβα), Μπίσεσβαρ (71’ Κούτσιας), Ελ Καντουρί (90’ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς (71’ Μούργκ), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Τόμετσακ (72’ Μπούσνια), Λεπινίτσα, Πάβισιτς, Τσέριν (76’ Λίμπερ), Άμπεμ, Ίσα (89’ Ομπρεγκόν)

Διαιτητής: Ζερόμ Μπρισάρ (Γαλλία)
Βοηθοί: Μπενζαμέν Παζέ, Σιρίλ Μουνιέ (Γαλλία)
4ος Διαιτητής: Φλοράν Μπατά (Γαλλία)