Προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εξασφάλισαν Μπενφίκα (2-1 την PSV Αϊντχόφεν), Μάλμε (2-0 την Λουντογκόρετς) και Γιούνγκ Μπόις (3-2 την Φερεντσβάρος) από τους πρώτους αγώνες των Playoffs, ωστόσο οι ρεβάνς αναμένονται συναρπαστικές κι αυτό γιατί τα σκορ είναι τέτοια που μπορούν να δώσουν ανατροπές.

Ads

Η Μπενφίκα ξεκίνησε ιδανικά απέναντι στην PSV, ανοίγοντας νωρίς το σκορ με τον Ράφα Σίλβα. Συγκεκριμένα, στο δέκατο λεπτό, οι Πορτογάλοι συνεργάστηκαν άψογα, με τον 28χρονο μέσο να είναι ο τελικός αποδέκτης μέσα στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα να κάνει το 1-0. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, οι «αετοί» διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινή προβολή του Βάιγκλ στο 41′ μετά από κόρνερ, με τον Γερμανό χαφ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ολλανδοί έβγαλαν αντίδραση, μειώνοντας στο 51ο λεπτό με ωραία ενέργεια και σουτ του Γκάκπο. Φάση στην οποία πάντως φέρει ευθύνη και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, δεχόμενος το γκολ στην πλευρά την οποία φυλούσε. Στο 69′ όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε την Μπενφίκα, βγάζοντας σωτήρια την κεφαλιά του Ζάχαβι πάνω στην γραμμή.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανε η Μάλμε, η οποία επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 2-0 της Λουντογκόρετς. Οι Σουηδοί είχαν τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ανοίγοντας το σκορ στο 26′ με υπέροχο πλασέ του Μπιρμάντσεβιτς έπειτα από εξαιρετική κομπίνα που έβγαλαν οι παίκτες του Τόμασον μετά από κόρνερ.

Στο 61ο λεπτό, ο Μπέργκετ διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινή προβολή, σε μια φάση όπου η βουλγάρικη άμυνα τα έκανε όλα λάθος, με τον γκολκίπερ Καχλίνα να έχει καταδικαστική ασταθή απόκρουση.

Καταπληκτικό ματς έγινε στην Ελβετία, εκεί όπου η Γιουνγκ Μπόις επικράτησε με το χορταστικό 3-2 της Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι άνοιξαν το σκορ στο 14ο λεπτό με υπέροχο βολέ του Μπολί.

Ads

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ελία έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα. Στο 25ο λεπτό μάλιστα, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χέφτι με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα εντός περιοχής, που ο διαιτητής «τιμώρησε» με πέναλτι.

Ο Ουζούνι ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, με τον Περέιρα να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά. Μετά από εξέταση του VAR όμως, το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.

Στο 40′, ο Σιέρο έφερε τούμπα το ματς με ένα πανέμορφο γκολ έξω από την περιοχή για το 2-1 των Ελβετών. Παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο τέρμα με τον Γκαρσία στο 65′, για να έρθει ο Μπολί στο 82′ και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να διαμορφώσει το 3-2, δίνοντας ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό στην Ουγγαρία.