Ακόμα μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου στους «Ζωσιμάδες» και συμπλήρωσε επτά ματς χωρίς ήττα, εκ των οποίων τα έξι ήταν νικηφόρα σε όλες τις διοργανώσεις, έπιασε δε τον Βόλο στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την 1η αγωνιστική των paly-out.

Ads

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, παρά το γεγονός ότι είχε βελτιωμένη εικόνα, δεν μπόρεσε για δεύτερη σερί αγωνιστική να σημειώσει γκολ, έμεινε για ένατο σερί αγώνα χωρίς νίκη (πέντε ήττες, τέσσερις ισοπαλίες) και η τελευταία του επικράτηση παραμένει αυτή από τις 31 Ιανουαρίου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι 19χρονος γκολκίπερ του Ατρόμητου Μανδάς στο 44’ έπιασε για δεύτερη σερί αγωνιστική πέναλτι, λέγοντας «όχι» στον Παμλίδη στην ευκαιρία για το 2-0.

Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν «καίγονται» βαθμολογικά φάνηκε και από την αντιμετώπισή τους στο ματς, καθώς δεν είχαν καμία διάθεση να κλειστούν και να περιμένουν τον αντίπαλο στην περιοχή τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο μάτι του ουδέτερου.

Ads

Τις πρώτες καλές στιγμές του αγώνα τις είχε ο Ατρόμητος με τον Χαρίση (13’) και τον Γούτα (16’), αλλά η σπουδαιότερη καταγράφηκε για τον ΠΑΣ, όταν στο 19’ ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μανδάς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 25’ σημειώθηκε ίσως η φάση της αγωνιστικής, με τον Μάτιτς να μην τελειώνει σωστά την ευκαιρία απέναντι στον Λοντίγκιν, κάνοντας αντίθετα μια κακή πάσα προς τον Μανούσο.

Τελικά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ όταν ο Εραμούσπε έγραψε το 1-0 στο 32’, νικώντας  από κοντά με κεφαλιά τον Μανδά, ο οποίος αρχικά είχε αποκρούσει την πρώτη του προσπάθεια, επίσης με το κεφάλι.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο 44’ ο ΠΑΣ έχασε τη μεγάλη του στιγμή να κάνει το 2-0, αλλά ο Μανδάς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έπιασε πέναλτι, με τον Παμλίδη αυτή τη φορά να αποχωρεί απογοητευμένος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε στα πόδια των παικτών του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να περιμένει τις δικές του στιγμές μέσω αντεπιθέσεων εφόσον προέκυπταν οι προϋποθέσεις.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι στον Ατρόμητο έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό η αυτοπεποίθηση λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων.

Στο 47’ ο Ματιτς δεν εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική ενέργεια του Χαρίση, ενώ στο 61’ ο Μανούσος έπιασε μια πολύ καλή κεφαλιά από τη σέντρα του Γκάλο, με τον Λοντίγκιν να είναι τυχερός, αφού είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία πραγματικά καλή στιγμή του Ατρόμητου σημειώθηκε στο 75’, αλλά ήταν η σειρά του Ενσικουλού να αστοχήσει απελπιστικά απέναντι στον Λοντίγκιν.

Από την πλευρά της η ομάδα του Γιαννίκη, κατανάλωσε πολλές δυνάμεις ανασταλτικά, δημιουργώντας μία καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 69’ ο Μανδάς είχε την απάντηση στο σουτ του Καρτάλη έξω από την περιοχή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (65’ Λιάσος), Καρτάλης, Παμλίδης (76’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (88′ Παντελάκης)

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Mανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκαλβάο, Χαρίσης, Σάλομον (71’ Ούμπιδες), Γκάλο (61’ Αγκάγιεφ), Ενσικουλού (79’ Εντομβόνγι), Μανούσος (79’ Χριστοδουλόπουλος), Μάτιτς (52’ Μουνίθ)

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνου (Μακεδονίας), Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα