Ντέρμπι –σωτηρίας- μονάχα στα χαρτιά ήταν τελικά το Παναιτωλικός-Λαμία για την πρεμιέρα των play outs, με τους φιλοξενούμενους να στήνουν «πάρτι» στο βροχερό Αγρίνιο, να νικούν με 3-0 και να κάνουν τεράστιο βήμα παραμονής στην Super League 1.

Ads

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντέλετιτς, που είχε ένα γκολ και δύο ασίστ, σε ένα ματς που κρίθηκε από το κιόλας ημίχρονο. Οι Φθιώτες ξέφυγαν έτσι στο +6 από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας και άφησαν την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ισόβαθμη με τον ΟΦΗ και παράλληλα μπλεγμένη σε σενάρια υποβιβασμού.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και για περίπου 20 λεπτά το ματς ήταν μοιρασμένο. Εντέλει, μετά από ένα μακρινό σουτ του Ντάλσιο στο 21’ που μάζεψε ο Επασί, ήρθε το ξέσπασμα από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στο 24’, ο Ντέλετιτς ξέφυγε από τα δεξιά και έβγαλε «γλυκιά» σέντρα για τον Βασιλακάκη, που με έξοχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1.

Ads

Πριν καλά καλά προλάβουν να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, στο 27΄ ήρθε το δεύτερο γκολ από μεριάς Λαμίας, με τον Καραμάνο αυτή τη φορά να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Ντέλετιτς να σκοράρει με δυνατό σουτ που άφησε άγαλμα τον Μελίσσα για το 0-2.

Ο εφιάλτης του Παναιτωλικού όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο 43’, ο Τσότσαλιτς απέτυχε να κόψει την μπαλιά που έγινε από την άμυνα και ο Ρόμανιτς βγήκε μόνος του απέναντι στον Μελίσσα, σημειώνοντας  το 3-0.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Δέλλα να περάσει άρον άρον στο ματς τους Γιάκολις, Βέργο και Τσιγγάρα και τους γηπεδούχους να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να μπουν ξανά στο ματς.

Οι Βέργος (46’) και Αριγίμπι (53’) απείλησαν ανεπιτυχώς, με την ώρα να περνά και την απογοήτευση να καταβάλλει τους Αγρινιώτες. Στο 71’ ο Τζανδάρης έφτασε κοντά στο 4-0 όμως το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Τσόσαλιτς στο 87’.

Στο 90+4’ ο Βέργος άγγιξε το γκολ της τιμής όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτική θέση, με το 3-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (65’ Ταχάρ), Μεντίνα (46’ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Σκαρντοβέλι, Εντινγκά, Ντάλσιο (46’ Βέργος), Ντίας, Μάζουρεκ (46’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι, Καρέλης (70’ Αζάντι)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78’ Μάντζρεκαρ), Ντέλετιτς (88’ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68’ Μπιάρνασον).

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ Ράινχαρτ (Αν. Αττικής), Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα