Bόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έριξε ο Μισέλ Πλατινί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 ήταν στημένη.

Ads

Αρχικά, μιλώντας στο France Bleu Sport είπε: «Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ. Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;».

Ποια ήταν όμως η σκανδαλιά που εννοούσε; Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε η Βραζιλία και η Γαλλία τοποθετήθηκαν στον πρώτο και στον τρίτο όμιλο έτσι ώστε εάν καταλάμβαναν την πρώτη θέση στον όμιλο τους να έπαιζαν η μία κόντρα στην άλλη μόνο στον τελικό.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι η Βραζιλία ήταν στον πρώτο όμιλο με τη Νορβηγία, το Μαρόκο και τη Σκωτία, ενώ η Γαλλία στον τρίτο με τη Δανία, τη Νότιο Αφρική και τη Σαουδική Αραβία. Η «σελεσάο» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με έξι βαθμούς (έχασε στο τελευταίο ματς του ομίλου από τη Νορβηγία), με τους τρικολόρ από την άλλη να τελειώνουν αήττητοι τον όμιλο.

Ads

Γαλλία και Βραζιλία έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι συμπαίκτες του κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας με 3-0.