Πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης στο “Swedbank Stadion”. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση με την Μάλμε, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-0.

Ads

Το κακό για τους “ερυθρόλευκους” είναι πως η σουηδική ομάδα δεν ήταν από αυτές που τρομάζουν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Μάλμε δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα για να κερδίσει. Τα έκανε όλα ο Ολυμπιακός. Στην επίθεση δεν μπορούσε να σκοράρει από τα τρία μέτρα και στην άμυνα ντύθηκε… Άγιος Βασίλης προσφέροντας στον Μάρκους Ρόσενμπεργκ τα δύο ίσως πιο εύκολα γκολ της ζωής του!

Οι Πειραιώτες θα είχαν μια καλή ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 56′, αλλά ο Ρώσος ρέφερι της αναμέτρησης Καράσεβ, έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Μανιάτη εντός περιοχής. Πάντως η απόδοση του Ολυμπιακού κάθε άλλο παρά καλή ήταν στο παιχνίδι και αυτή η ήττα περιπλέκει πολύ τα πράγματα όσον αφορά την προσπάθεια για πρόκριση στην φάση των “16” του Champions League.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: “Swedbank Stadion”
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ(Ρωσία)
Βοηθοί: Άντον Αβεριάνοβ (Ρωσία), Τίκχον Καλούνγκιν (Ρωσία)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Αλεξέι Νικολάεβ (Ρωσία), Βιτάλι Μέσκοβ (Ρωσία)

Ads

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Άντου, Χάλστι, Θέλιν, Φόρσμπεργκ (90+2′ Ράκιπ), Έρικσον (75′ Τσιμπίτσκι), Ρόσενμπεργκ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί. Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (57′ Ντομίνγκες), Μανιάτης, Κασάμι (69′ Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου (79′ Διαμαντάκος).
Γκολ: 42′ Ρόσενμπεργκ / –
Κάρτες: 69′ Άντου / 47′ Αφελάι, 56′ Μανιάτης, 68′ Μιλιβόγιεβιτς

Άσφαιρος και… διάτρητος

Με σκοπό να κάνει το παιχνίδι του μπήκε ο Ολυμπιακός στο “Swedbank Stadion”, αδιαφορώντας για τις προθέσεις της Μάλμε. Από το ξεκίνημα οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κάνοντας κτήμα τους την μεσαία γραμμή, με τους Εντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτη σε πρώτο πλάνο και την βοήθεια των Αφελάι, Κασάμι. Είναι χαρακτηριστικό πως στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η κατοχή μπάλας ήταν 38% – 62% υπέρ της ομάδας του Μίτσελ, που έφτιαξε ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

Κασάμι (2′), Μποτία (8′), Μανιάτης δις (13′, 22′) και Μιλιβόγιεβιτς (21′) απώλεσαν 5 συνολικά ευκαιρίες να σκοράρουν, με την Μάλμε να απειλεί για πρώτη φορά με τον Ρόσενμπεργκ στο 24′. Το ματς συνέχιζε να είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού, που έφτανε μέχρι έξω από την αντίπαλη περιοχή αλλά δεν έβρισκε λύσεις μέσα σε αυτή. Ο Μήτρογλου έμοιαζε εκτός κλίμα αγώνα, καθώς δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει για τον εαυτό του, ούτε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του.

Ο Έλληνας διεθνής στράικερ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41ο λεπτό, αλλά ο επόπτης είχε διαφορετική άποψη υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης τον Μποτία.

Από ένα διώξιμο του Όλσεν με τα πόδια στο 42′, ο Μποτία έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να καλύψει την μπάλα για την έξοδο του Ρομπέρτο και ο Ρόσενμπεργκ που καιροφυλακτούσε με διπλή προσπάθεια πέτυχε ένα εύκολο γκολ για το 1-0. Τάσεις αυτοκτονίας είχε ο Ολυμπιακός στο “Swedbank Stadion” και έμενε ένα ημίχρονο για να τις ξεπεράσει…

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν το ίδιο και θα μπορούσε να αλλάξει στο 56′, αλλά ο ρέφερι Καράσεβ έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Μανιάτη εντός περιοχής, τιμωρώντας μάλιστα τον αρχηγό του Ολυμπιακού με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μάλμε και πάλι συμπτωματικά πήγε να φτάσει στο γκολ, όταν ο Θέλιν ευνοήθηκε από τις κόντρες αλλά νικήθηκε από τον Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε και τον Έρικσον στο 65ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό τρία λεπτά μετά να χάνει νέα ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Μήτρογλου από τα δύο μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όλσεν και ο Μανιάτης στην επαναφορά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει για την ισοφάριση, η Μάλμε ήταν αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ, ξανά από βολέ του Όλσεν (!), ξανά από λάθος στην “ερυθρόλευκη” άμυνα… Δράστης ήταν και πάλι ο Ρόσενμπεργκ, που στο 82′ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και οι Πειραιώτες έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το “Swedbank Stadion”, με την ήττα από την Μάλμε να βάζει πλέον μεγάλα εμπόδια στην προσπάθεια των “ερυθρολεύκων”‘ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Η φάση του αγώνα

Στο 68ο λεπτό ο Μήτρογλου έφτασε φάτσα με το γκολ για πρώτη και τελευταία φορά στο ματς. Δεν μπόρεσε να νικήσει από τα 2 μέτρα τον Όλσεν και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Ο διαιτητής

Ο Χάλστι σήκωσε δύο φορές στον αέρα τον Μιλιβόγιεβιτς δίχως να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Ο Μανιάτης ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής. Ο Ελαμπντελαουί δέχθηκε δύο φάουλ για κάρτα από τον Ρικαρντίνιο. Τίποτα από αυτά δεν είδε ο Καράσεβ. Ο Ρώσος ρέφερι έβαλε το χεράκι του στην επικράτηση της Μάλμε, αν και δεν χρειαζόταν, καθώς όπως είπαμε η άμυνα του Ολυμπιακού δώριζε γκολ δεξιά κι αριστερά…

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπορεί να πέτυχε δύο πανεύκολα γκολ, αλλά χάρη σε αυτά πήρε μια σπουδαία νίκη η ομάδα του. Ο λόγος για τον Ρόσενμπεργκ που είπε “ευχαριστώ” στα “ερυθρόλευκα” δώρα και έδωσε τους τρεις πόντους στην Μάλμε.

Άρεσε

Ο Μαζουακού ήταν από τους ελάχιστους παίκτες του Ολυμπιακού με σταθερά καλή απόδοση από το 1′ έως το 90′, με ισορροπημένη παρουσία σε άμυνα και επίθεση. Αν αναλογιστεί κανείς πως είναι 21 χρονών, παίζει για 2η σεζόν σε υψηλό επίπεδο και για πρώτη φορά στο Champions League, καταλαβαίνει πως πρόκειται για ατόφιο ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Δεν άρεσε

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Μήτρογλου μοιάζει να βρίσκεται σε κακή κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Μετά το Περιστέρι και στην Σουηδία είχε από μηδαμινή έως ελάχιστη συνεισφορά στο ματς. Χωρίς κίνηση, βαρύς, δίχως συνεργασίες, εκτός κλίματος αγώνα. Με τον Μπενίτες τραυματία, στον πάγκο υπήρχε μόνο ο Διαμαντάκος που ενδεχομένως έπρεπε να περάσει νωρίτερα στο ματς, ακόμη και στην θέση του Μήτρογλου.

Πηγή: Sport24.gr