Εντυπωσιακός ο Άρης επιβλήθηκε 3-1 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και σε συνδυασμό με παιδαριώδη λάθη του Ατρομήτου, έφτασε στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία του στη φετινή Super League και ανέβηκε στον έναν βαθμό, αφήνοντας πίσω του το μείον 6 της τιμωρίας για την υπόθεση,.

Ads

Μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης με το οποίο πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα και για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη στη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να περνάει νικηφόρα από το Περιστέρι επικρατώντας με το εντυπωσιακό 3-1 του Ατρομήτου, στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες είχαν πάνω-κάτω τον ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών, ωστόσο ο Άρης είχε να επιδείξει ουσία στο παιχνίδι του και σε συνδυασμό με την εξαιρετική βραδιά του Κουέστα (σταμάτησε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τον Κουλούρη) και τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων πήρε μία σημαντική νίκη από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη.

Ο «βραχνάς» του -6 για τον Άρη μπορεί να αποτελέσει παρελθόν σε κάποια δικαστική αίθουσα, ωστόσο για την ώρα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου το ροκάνισαν και τελικά το άφησαν πίσω τους με τη σημερινή τους νίκη.

Ads

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έχουν πλέον από έναν βαθμό, ωστόσο είναι σαφές πως ο Ατρόμητος βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση, με τον Άρη από την άλλη να ανεβαίνει σταθερά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο 10΄ Γκάμα και Σούντγκρεν συνδυάστηκαν στα δεξιά και ο τελευταίος έβγαλε μπαλιά στον Μαντσίνι, που σκόραρε με ωραίο τελείωμα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα, όμως πρώτα ο Κουλούρης νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Κουέστα και εν συνεχεία ο Σπιριντόνοβιτς σούταρε ψηλά άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα οι Περιστεριώτες δυσκολεύονταν όλο και περισσότερο να απειλήσουν, με τους «κίτρινους» από την άλλη να έχουν δύο –σωστά- ακυρωθέντα γκολ μεταξύ 43’ και 45’, με Εντιαγιέ και Καμαρά.

Και ξαφνικά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάλομον έκλεψε και τροφοδότησε τον Κουλούρη, ο Έλληνας φορ απέτυχε εκ νέου να σκοράρει απέναντι στον Κουέστα, όμως αυτή τη φορά ο Σπιριντόνοβιτς εκμεταλλεύτηκε το «ριμπάουντ» και ισοφάρισε σε 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φωνές των φιλοξενούμενων για πέναλτι μετά από χέρι του Παπαδόπουλου, ωστόσο ο Περράκης είδε το βίντεο και θεώρησε πως δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό.

Ο Σάσα απείλησε με μακρινό σουτ στο 54’, ενώ ένα τρίλεπτο αργότερα ήταν η σειρά του Κουλούρη να φτάσει κοντά στο γκολ, με τον Κουέστα να αποκρούει το εντυπωσιακό τακουνάκι του.

Στο 59’ ένα φάουλ του Γκάμα κατέληξε στο χέρι του Έλληνα επιθετικού, με τον Περράκη να δίνει αμέσως πέναλτι και τον έμπειρο Πορτογάλο να ευστοχεί για το 1-2, παρότι είδε τον Πίριτς να βρίσκει την μπάλα.

Μέσα σε έξι λεπτά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σκοράρουν για τρίτη φορά, με τον Γκαρσία να εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος στον χώρο του κέντρου από μεριάς γηπεδούχων και να νικά σε τετ α τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα σημειώνοντας το 1-3.

Ο Κουλούρης ηττήθηκε ξανά από τον Κουέστα τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 75’ ο Ατρόμητος είδε τον Δεληζήση να σταματά δύο φορές την μπάλα επάνω στην γραμμή. Η φάση ελέγχθηκε για χέρι, ωστόσο ο ρέφερι είδε εκ νέου το βίντεο και αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά το ματς.

Ατρόμητος Αθηνών (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Στρούγγης (86’ Πισάνο), Καρτάλης (61’ Νάτσος), Σάλομον, Μουνίθ (74’ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (86’ Μπεντινέλι), Κουλούρης

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο (46’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγιέ (85’ Ματίγια), Μαντσίνι (26’ Γκαρσία), Καμαρά (85’ Άλι), Γκάμα (63’ Χαΐροβιτς)

Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)