Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη 2-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πλέον απολαμβάνει μόνος την κορυφή στην βαθμολογία της Superleague.

Ads

Έμεινε ντέρμπι στα χαρτιά. Ο Ολυμπιακός ανησύχησε μονάχα για ένα πεντάλεπτο μετά τη μείωση του σκορ του Άρη στο 74′, αφού κατά τα άλλα είχε τον απόλυτο έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Με κορυφαίους τους Φορτούνη (2 ασίστ) και Μπουχαλάκη (2 γκολ), η ομάδα του Μαρτίνς έφυγε με τη νίκη (1-2) από τη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα που πλέον την άφησε μόνη πρώτη στη βαθμολογία και το +3 από τους «κίτρινους» του Άκη Μάντζιου.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά έλειψε ο καλός ρυθμός και οι πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με αρκετά προσεκτική τακτική στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης».

Ads

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του μετά το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και πάλι όχι στον ρυθμό και με την ένταση που το κάνει συνήθως. Σε κάθε περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα παρά τους τρεις χαφ του Άρη και αξιοποίησαν μόλις την δεύτερη κλασική ευκαιρία τους στο ματς, αυτή του 29ου λεπτού.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και ενώ «κοιμήθηκε» όλη η άμυνα των «κιτρίνων», ο Μπουχαλάκης από κοντά έγραψε το 0-1 και έβαλε το νερό στο αυλάκι για τους Πειραιώτες.

Ο Άρης στο ίδιο διάστημα είχε εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία με αυτό το 4-3-3 του Μάντζιου, χωρίς να μπορεί να απειλήσει καθόλου την «ερυθρόλευκη» άμυνα, με τις προσπάθειές του να μένουν συνήθως ημιτελείς.

Όταν μάλιστα ο Ολυμπιακός βρήκε πολύ γρήγορα, μετην έναρξη του β’ μέρους το 0-2, ξανά με τον Μπουχαλάκη σε ένα συνολικά πολύ όμορφο γκολ, το ματς ουσιαστικά τελείωσε. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Μαρτίνς δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα στο να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα, χωρίς να προβληματίζεται στην άμυνα και με τη μπάλα σταθερά στα πόδια, ψάχνοντας με υπομονή ένα τρίτο  τέρμα.

Ωστόσο, σε μια φάση που ήρθε σε ένα καλό διάστημα του Άρη στο ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 74′ με τον Μπερτόλιο και να ξαναδώσουν ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ανέβηκε όντως ο Άρης μετά το γκολ του, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά ως το φινάλε. Ο Ολυμπιακός έριξε εντελώς τον ρυθμό του αγώνα, έμεινε και αρκετά μέτρα πιο πίσω χωρίς ρίσκα από τη μέση και μπροστά.

Το ματς κάπως έτσι «έσβησε» με αυτό το 1-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στο πολύ σημαντικό «διπλό» των «ερυθρόλευκων» και τη 10η σερί νίκη τους επί του Άρη.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκανέα), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Γκαρσία (57’ Σίλβα), Μάνος (57’ Λόπεθ)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90+11’ Πέπε), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Λοβέρα (63’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς)

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Βοηθοί: Γκόραν Πατάκι, Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
VAR: Ντάριο Μπελ (Κροατία)
AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλ/νίας)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα