Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 20 ετών άφησε ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, Ντίλαν Τομπίδης. Έπειτα από τρίχρονη μάχη με την επάρατη νόσο, ο νεαρός άσος «έφυγε» από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος το βρετανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Ads

Πριν από τρία χρόνια κατά την διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ, ο Ντίλαν Τομπίδης είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα γεννητικά του όργανα.
 
Ο Τομπίδης στα 17 του ήδη είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Γουέστ Χαμ σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ και ετοιμαζόταν για το επίσημο ντεμπούτο του. Ο γενικός διευθυντής των Ακαδημιών του λονδρέζικου συλλόγου, Τόνι Κάρ είχε εισηγηθεί την προώθηση του στην πρώτη ομάδα.
 
Έχοντας υποβληθεί σε καθιερωμένο αντιντόπινγκ κοντρόλ μετά την ήττα της Αυστραλίας από το Ουζμπεκιστάν με 4-0 αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία όγκος στα γεννητικά όργανα του.
 
Έπειτα από εξαντλητική προσπάθεια κατόρθωσε να αναδειχθεί νικητής επιστρέφοντας στα γήπεδα.
 
Τα “σφυριά” αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του 19χρονου τότε άσου προχώρησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη δύο χρόνια. Πρόκειται για τον σύλλογο στον οποίο μεταπήδησε με υποτροφία σε ηλικία μόλις 15 ετών.
 
Τον Σεπτέμβρη του 2012 αγωνίστηκε με την Γουέστ Χαμ σε αγώνα League Cup απέναντι στην Γουίγκαν.
 
Τελικά ο Τομπίδης έχασε την μάχη με τον καρκίνο και απεβίωσε σε ηλικία μόλις 20 ετών, σκορπώντας τον θρήνο στην ομάδα του αλλά και τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
 
Εις μνήμην του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Πηγή: sport 24