Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 47 ετών, άφησε ο Φρεντερίκ Φορτέ. Ο πρόεδρος της Λιμόζ και επί σειρά ετών παίκτης του γαλλικού συλλόγου, απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Ο Φορτέ, με τα χρώματα της Λιμόζ είχε κατακτήσει το FIBA Euro League το 1993 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (νικώντας με 59-55 την Μπενετόν Τρεβίζο).

Ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας με την οποία είχε συνολικά 75 συμμετοχές. Το 2014 και 2015, ο Φορτέ από τον προεδρικό θώκο της Λιμόζ, πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων στην Γαλλία.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν μέσω Twitter και η ομάδα του. «H ομάδα της Λιμόζ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του προέδρου της Φρεντερίκ Φορτέ. Ο σύλλογoς εκφράζει τα συλλυπητήριά του στα παιδιά, την οικογένεια και τους συγγενείς του», αναφέρει το μήνυμα.

«Δυστυχώς μάθαμε νωρίς το βράδυ τον χαμό του Φρεντ Φορτέ. Μια μεγάλη φιγούρα στο γαλλικό μπάσκετ. Ο Φρεντ ήταν γενναίος, ερωτευμένος με το άθλημά του και αληθινός με τις πεποιθήσεις του. Οι σκέψεις μας στην οικογένειά του, τις κόρες του, τους φίλους του και την ομάδα του», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Ζαν Πιέρ Σουιτά.